fbpx

Bulgaria, varianta ieftină și aproape aleasă de români

Data publicării:

Situată la 501 km de România, Bulgaria este una dintre cele mai alese destinații de concediu pentru cei care nu vor să plece foarte departe de casă. Această țara este cunoscută pentru plajele sale și prețurile ieftine.

,, Acolo totul este mai ieftin”          

Al doilea an la rând, Luminița, o româncă a ales ca destinație de concediu Kavarna, un oraș port-yacht, situat la 48 km de orașul Varna, 38 km de granița cu România și doar 18 km de capul Kaliakra și 30 km de stațiunile Albena și Nisipurile de Aur.

Aceasta a spus că toată vacanța a costat aproximativ 5.000 de lei, aici incluzându-se drumul din București până în Kavarna cu mașina personală, hotel de 4 stele all inclusive,  timp de  6 nopți și 7 zile, două persoane.

Anul trecut la același hotel, cu aceeași agenție, vacanța a costat în jur de 4.000 de lei, mai spune Luminița.

De asemenea, acest loc este potrivit pentru cei care își doresc o escapadă din aglomerația de capitală, Kavarna fiind un loc liniștit și relaxant.

            Ce poți vizita în Kavarna?

Majoritatea oamenilor care aleg această destinație o fac pentru a se relaxa pe plajă, însă există și câteva atracții turistice pentru cei care vor să descopere cultura orașului sau să facă o călătorie în timp.

  1. Muzeul de Istorie

Muzeul este situat în centrul orașului, din 1971. Expoziția sa urmărește istoria orașului din sec. V-VI pana la anul 1940. Aici se pot găsi expuse obiecte care reflecta cultura triburilor și a popoarelor care locuiau în Dobrogea. Muzeul prezintă cel mai mare centru de ceramică vechi din Europa, descoperit în apropierea satului Topola. Aici pot fi văzute și comori din monede antice, bizantine, venețiene și din Europa de Vest, care ilustrează contactele economice și politice ale principatului Karvuna cu lumea mediteraneană și cea din jurul Marii Negre.

  1. Bisericile Creștine

Bisericile creștine din Kavarna sunt Sfântul Gheorghe (1836) si Adormirea Maicii Domnului (1860). În oraș s-au conservat fântâni vechi, printre care și una medievală din piatră, lângă muzeu. În apropiere de port exista un pod vechi, care datează din timpul Renașterii Bulgariei.

  1. Capul Chirakman

În regiune se fac multe cercetări arheologice subacvatice. Au fost descoperite urme ale vechiului oraș, ziduri de fortărețe, fundații de clădiri și obiecte de ceramică.

Scufundătorii amatori pot găsi resturi de ceramică antică.

De asemenea, sub apă se pot vedea o mulțime de crustacee, midii, calcani si bancuri de peștișori argintii.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Astra Film Festival, ediţia aniversară „30 de ani de film documentar”

În perioada 15-22 octombrie 2023, va avea loc la...

,,Cinema în aer liber” revine în Parcul Titan, sector 3

,,Cinema în aer liber" se întoarce pe "Insula Artelor"...

CEL MAI CĂUTAT CADOU PERSONALIZAT DIN ROMÂNIA

Când vine vorba de a impresiona cu adevărat pe...