fbpx

Maratonul Olteniei lansează ,,Sportivi pentru Natură”

Data publicării:

În Ziua Suprasolicitării Planetei sărbătorită azi, 2 august, Maratonul Olteniei lasează ‘Sportivi pentru natură’, o comunitate a sportivilor responsabili faţă de mediu.

Platforma îşi propune să reunească cei mai responsabili pasionaţi de mişcare și invită oamenii să se alăture comunităţii prin semnarea unui angajament pentru pământ.

Pentru a marca acest moment, Larisa Iordache, cunoscuta gimnastă medaliată olimpică, mondială şi europeană, Radu Restivan, sportiv şi fondatorul 321sport #RunningCulture, alături de Ondrej Safar, CEO-ul CEZ România au alergat un kilometru cu spatele. Această acțiune a simbolizat faptul că timpul nu poate fi întors, dar şi pentru a transmite că pentru a prelungi viaţa planetei trebuie să avem în vedere acţiuni de protejare a ei.

,,Consumăm resurse mai rapid decât le poate regenera planeta. Asta ne face să contribuim activ la consecinţele semnificative asupra durabilităţii mediului, dar ne obligă să fim atenţi la necesitatea eforturilor sporite de conservare”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

De asemenea, a mai adăugat că ,, În calitate de sportivi responsabili, ne angajăm să întoarcem timpul pentru natură prin alegeri sustenabile, mai ales atunci când vine vorba de sport.”.

Anul acesta, Maratonul Olteniei va avea loc în perioada 26-27 august, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Doritorii se pot înscrie pe www.maratonulolteniei.ro pentru probele de concurs, Cursele MTB: 22 km şi 33 km și Cursele Trail Run: 12 km şi 22 km.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...