fbpx

Biblioteca Bucovinei a inițiat un club de lectură în limba ucraineană

Data publicării:

Biblioteca Bucovinei ,,I. G. Sbiera” Suceava a inițiat un club de lectură în limba ucraineană.Activitățile se vor desfășura o dată pe săptămână, în fiecare joi, începând cu ora 15.00, la Sala de Artă,, Elena Greculesi”, la etajul I al corpului A din sediul central al Bibliotecii.

Directorul instituției de cultură a spus că ,,având în vedere faptul că în contextul actual, generat de valul de refugiaţi ucraineni care se află pe raza municipiului/judeţului nostru din cauza conflictului din ţara vecină, autorităţile şi instituţiile româneşti depun eforturi concertate pentru a asigura asistenţa necesară în acest sens, inclusiv pentru integrarea copiilor în mediul social şi educaţional din ţara noastră, Biblioteca Bucovinei ‘I.G. Sbiera’ Suceava, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, a iniţiat şi va desfăşura în perioada următoare un Club de lectură în limba ucraineană”.

De asemenea, dacă mai sunt refugiați doritori din alte localități pentru participarea la un astfel de club, în funcție de posibilități, se poate extinde și în alte zone, în săptămânile următoare.

Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera”  din Suceava este prima bibliotecă publică din municipiul Suceava, inaugurată la data de 12 decembrie 1923.De-a lungul timpului, aceasta a avut mai multe denumiri printre care Biblioteca Centrală a Sucevei, Biblioteca Regională, Biblioteca Municipală, Biblioteca Județeană Suceava.

Aceasta are peste 350.000 de unități bibliografice și este cea mai mare și importantă bibliotecă din județul Suceava.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Ziua Națională Brâncuși la Muzeul de Artă din Târgu Jiu

Asociația culturală Tătărescu și Organizația Femeilor Antreprenor - OFA...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

A apărut volumul „Albert Einstein și dorul firesc de Ortodoxie”

A apărut volumul „Albert Einstein și dorul firesc de...