fbpx

Peste 5.000 de tineri au susținut proba de evaluare a cunoștințelor la concursul de admitere în școlile postliceale MAI

Data publicării:

Peste 5.000 de tineri înscriși la concursul organizat de școlile postliceale din cadrul MAI au susținut sâmbătă, 9 aprilie, proba scrisă de evaluare a cunoștințelor.

Pentru sesiunea de admitere martie – mai 2022, s-au înscris 9.742 de candidați, ulterior, în urma primelor două probe eliminatorii, proba psihologică și cea a performanței fizice, au rămas în concurs 5.182 de candidați pe unul dintre cele 2.880 de locuri disponibile în școlile postliceale ale MAI din țară, conform unui comunicat Agerpres.

Școlile postliceale ale MAI au dispus anul acesta de 1.340 locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, 300 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj Napoca, 240 de locuri la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, 350 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, 350 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni și 300 de locuri la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

Începând cu sesiunea din acest an, proba scrisă a concursului de admitere în școlile MAI este formată dintr-un test grilă, care va cuprinde subiecte de limba română (40%), subiecte de limbă străină (15%), subiecte din legislația specifică MAI și a instituțiilor politice ale statului (20%), subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, dar și exerciții privind desprinderea raționamentului logic (15%). Punctul din oficiu reprezintă 10% din nota maximă. Excepție fiind în cadrul probei scrise la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, unde examenul scris este format dintr-un test grilă la matematică, conform sursei menționate anterior.

După trecerea probei scrise, candidații admiși vor susține examinarea medicală în perioada 18 aprilie – 20 mai 2022. Rezultatele finale vor fi postate pe site-urile oficiale ale unităților de învățământ până pe data de 27 mai 2022.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...