fbpx

Conflict între Google și Microsoft

Data publicării:

Tensiunile dintre Microsoft și Google au început să crească de ceva timp dar rivalitatea lor a devenit neobișnuit de publică în ultimele zile după ce reprezentanții ambelor companii au fost puși în defensivă din cauza unor crize concurente.

Google se confruntă cu nemulțumirile legiuitorilor americani din ambele partide ale duopolului politic al SUA și a fost subiectul unor critici aspre datorită rolului jucat în tăierea veniturilor obținute din publicitate de către mass-media. Microsoft în schimb a intrat în colimatorul autorităților din cauza unor scandaluri de hacking consecutive.

Hackerii ruși care au compromis compania software SolarWinds din Texas se pare că au profitat și de serviciul de cloud al Microsoft pentru a sparge conturile unora din clienții companiei.

Președintele Microsoft Brad Smith, a declarat că „organizațiile mass-media sunt obligate să folosească instrumentele Google, să utilizeze tarifele Google pentru publicitate, să furnizeze date pentru operațiile Google și să plătească bani Google”.

La celălalt capăt, Google a ripostat, afirmând că „interesul recent descoperit de către Microsoft în a ne ataca vine în urma atacului SolarWinds și într-un moment în care aceștia au permis compromiterea activă a zeci de mii de clienți ai lor, printre care agenții guvernamentale din SUA, aliați NATO, bănci, organizații non-profit, furnizori de servicii de telecomunicație, companii de utilități publice, unități de pompieri și salvare, spitale și, probabil, organizații mass-media”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii...

Din septembrie, interacțiunea cu persoanele juridice se va desfășura exclusiv online

Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale Sector 3 continuă...

Robochat Maria, primul consilier vocațional digital

Primul consilier vocațional digital a apărut și se numește...

500.000 euro au fost alocați pentru aplicația L!NK de către MOCAPP

MOCAPP a alocat 500.000 de euro pentru aplicația L!NK...