fbpx

25 de ani de parteneriat între România și SUA

Data publicării:

Cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii(SUA), Ambasada României la Washington va organiza o serie de evenimente, informează Agerpres.

Principalele evenimente vor avea la bază domeniile de securitate și apărare, energie, economie și investiții, inovație și cercetare, evenimente culturale și, nu în ultimul rând, menținerea și întărirea relațiilor interumane.
La acest moment aniversar, vor lua parte Administrația, Congresul și alte instituții federale și statatele americane.

Ambasada va aduce o serie de think tank-uri americane reprezentative pentru organizarea unor mese rotunde și dezbateri care să aibă un subiect principal comun: România și faptele ei remarcabile din acești 25 de ani de parteneriat.
De asemenea, se vor organiza ceremonii de decorare a unor personalități româno-americane ce au avut un impact pozitiv în dezvoltarea parteneriatului dintre România și SUA.

Pentru a marca evenimentul, se va lansa un website, în care se vor găsi informații despre calendarul evenimentelor și despre Parteneriatul strategic.
Evenimentele vor fi sponsorizate atât de parteneri media și companii americane, cât și românești.

La nivelul evenimentelor culturale, acestea vor fi organizate de Institutul Cultural Român din New York, dar și alte instituții culturale din SUA.

Unul dintre evenimente se va numi Festivalul,, Weekend românesc pe malul Potomacului”, un concert susținut de Marius Mihalache Band.

Un alt eveniment, expozițional, și un concert vor veni la pachet cu lansarea unui disc aniversar,, Electrecord- România in Vinyl Covers”. Acesta este dedicat celei mai vechi și mari companii de înregistrări audio din România.

Lista nu se termină aici. A fost anunțat și un spectacol tip video mapping care, printr-un joc de lansere proiectate pe National Gallery of Art, va reaminti toate momentele importante dintre România și SUA.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...