fbpx

USR dezamăgește și își pierde din parlamentarii săi

Data publicării:

Deputatul Dan Rădulescu a anunțat că demisionează din USR. Acesta le-a mulțumit colegilor de partid „pentru colaborarea de până acum”, însă susține că, „din păcate”, viziunea lor „despre un partid altfel este, astăzi, diferită”.
În această dimineață, Dan Rădulescu a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook, că părăsește USR, cât și motivele pentru care o face.
Bună dimineața! Vă anunț, pe această cale, decizia mea de a demisiona din Partidul Uniunea Salvați România. Le mulțumesc colegilor mei de partid pentru colaborarea de până acum. Din păcate, viziunea noastră despre un partid altfel este, astăzi, diferită. Cred, însă, în continuare că, stradă cu stradă, putem şi trebuie să schimbăm România!
Cu toate acestea, Dan Rădulescu si-a asigurat alegatorii că va lupta în continuare pentru un sistem de învățământ incluziv şi performant, pentru dreptul constituțional la un mediu sănătos,
pentru oameni noi in politică și pentru o Romania în care, fără penali şi fără hoție, să ajungă departe.
Demisia deputatului Dan Rădulescu nu reprezintă prima demisie din USR.

Adrian Nemeth Gherman

Adrian Nemeth Gherman și-a anunțat plecarea din partid, renunțând totodată și la candidadura la Primăria Târgu Mureș, fiind dezamăgit de alianța USR-PLUS la nivel local.
Dragi prieteni, anunț public că demisionez din USR și îmi retrag de asemenea candidatura pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș. Motivul acestei decizii este dezamăgirea mea fata de alianța USR-PLUS la nivelul județului Mureș. Nu mai suntem de mult «altfel». Doresc să vă mulțumesc celor care m-ați susținut și va cer scuze dacă v-am dezamăgit. In rest, sa-auzim de bine!”, scris Adrian Nemeth Gherman, într-o postare pe Facebook.

Raluca Amariei

Și Raluca Amariei, fosta președintă a filialei Sibiu și membră a Biroului Național USR, părăsea formațiunea, luna trecută,. În ciuda faptului că partidul se autointitulează „de dreapta”, spunea ea, și-a primit pe merit eticheta de „neomarxist” și s-a contaminat de demagogie, dar și de alte „metehne”.
De mai multă vreme asist la agonia USR ca formaţiune politică credibilă pentru electoratul românesc. Am intrat în politică în 2016 împreună cu alți oameni care nu mai făcuseră politică. Am pornit într-o vară cu un partid care exista numai în București și în cîteva luni, prin implicarea entuziastă a membrilor noi din toată țara și din Diaspora am câștigat încrederea a peste 600 de mii de români, devenind al treilea partid din țară. Dar de-atunci ceva s-a defectat în USR. Nu ştiu ce mecanisme, ce mişcări, ce jocuri, ce «agende» au făcut ca partidul construit pe democrație, transparență și meritocrație să devină un fel de partid, unde se dictează şi se votează pe o singură voce, unde dialogul constructiv a fost înlocuit cu «cine nu e cu noi e împotriva noastră» şi unde vocile care denunță nereguli sau doar exprimă public păreri personale sunt reduse la tăcere ori, simplu, eliminate din partid”, a afirmat Raluca Amariei.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Discuţii consultative, la Palatul Victoria, în contextul noilor măsuri fiscal-bugetare

La Palatul Victoria, au avut loc astăzi consultări între...

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de...