fbpx

Universitatea Transilvania din Brașov găzduiește o Școala de Vară dedicată sustenabilităţii

Data publicării:

Universitatea Transilvania din Braşov reprezentată de către Departamentul de Inginerie Mecanică şi Departamentul Electronică şi Calculatoare va găzdui o Şcoală de Vară dedicată sustenabilităţii şi tehnologiilor verzi anul acesta.

Această activitate se va desfășura pe parcursul a cinci zile și va include o serie de prelegeri şi sesiuni interactive, susţinute de experţi în domeniu din România Elveţia, Germania şi Franţa. Nu vor fi excluse întâlnirile cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ şi din ţară.

,, De la mecanică, la biomecanică, tehnologii sustenabile de producere şi stocare a energiei, la tehnologii alimentare, tratarea şi epurarea apei, la conservarea biodiversităţii, 40 de studenţi din Elveţia, Franţa, Germania si Romania vor capătă o viziune holistică referitoare la dezvoltarea comunităţilor durabile”, transmite Universitatea Transilvania din Brașov.

În program sunt incluse şi vizite la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare al Universităţii Transilvania din Braşov, dar şi activităţi la Muntele Piatra Mare (biodiversitate) şi Viscri (Fundaţia Mihai Eminescu, staţia ecologică de epurare, comunităţi sustenabile).

Pentru o accesibilitate cât mai mare la acest eveniment, există posibilitatea și de a participa la sesiunile online, în mod gratuit.

,, Ne dorim să încurajăm cât mai mulţi oameni să se alăture acestei iniţiative şi să devină părtaşi în eforturile noastre de a crea un viitor mai sustenabil. Dacă sunteţi interesaţi să învăţaţi despre soluţii durabile şi să vă implicaţi în comunitatea noastră, vă îndemnăm să vă înregistraţi la International summer school on sustainability_from biodiversity to energy, biomechanical and artificial intelligence”, mai spune Universitatea Transilvania din  Brașov.

Școala de Vară este organizată în colaborare cu mai multe Universități, printre care: Universităţile de Ştiinţe Aplicate din Karlsruhe (Germania) şi din Rapperswil (Elveţia), în parteneriat cu Schaeffler România (RO), Danfoss (RO), Kalte Eckert (DE) Secon (DE), Steinbeis Transfer Center for Refrigeration and Air Conditioning – ST2K (DE), Valerius-Funer-Stiftung (DE) şi Verbund der Stifter of Karlsruhe University of Applied Sciences (DE).

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

O nouă ediție a Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni se va desfășura în perioada 16-21 august

Cea de-a treia ediție a Forumului Studenţilor Români de...