fbpx

România a fost umilită din nou la Viena

Data publicării:

După noul refuz al Austriei pe tema aderării României la spaţiul Schengen, România a fost din nou umilită.

Vicepreşedintele USR Dan Barna, le cere Președintelui României, Klaus Iohannis și Ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, asumarea răspunderii pentru acest eșec, acuzându-i că nu sunt în stare să livreze minime obiective esenţiale pentru ţara pe care o conduc.

„Aflat într-una din permanentele şi lungile sale perioade de pauză, preşedintele României nu simte nevoia să ne dea vreo explicaţie pentru promisiunile, din nou false, din ultimele luni că: „o rezolvă”. De ani de zile numeşte miniştri paiaţe numa’ ego şi orgoliu, dar care nu sunt în stare să livreze minime obiectivele esenţiale pentru această ţară. Niciodată însă nici el, nici ei nu îşi asumă răspunderea pentru această stare de fapt într-o guvernare a laşităţii continue. În catalogul istoriei „României Educate”, dl. Iohannis încheie cu „absent permanent” cel mai gol şi sec mandat de preşedinte”, a conchis Dan Barna.

Ieri la Viena s-a consumat încă un episod umilitor pentru România. În prezenţa lui Cătălin Predoiu, Austria a spus din nou „nu” aderării noastre la Schengen. Acest fapt l-a înfuriat pe Dan Barna care a afirmat faptul că „încă un ministru de interne pus cu mâna de preşedintele Iohannis se întoarce cu privirea senină, coada între picioare şi mâna goală din capitala Austriei”, cerându-le totodată miniştrilor responsabili pentru eşecurile permanente din ultima perioadă, ca şi preşedintelui Iohannis, să îşi asume răspunderea pentru incapacitatea de a livra ceea ce promit.

 

 

 

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Discuţii consultative, la Palatul Victoria, în contextul noilor măsuri fiscal-bugetare

La Palatul Victoria, au avut loc astăzi consultări între...

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de...

Monitorizarea în cadrul MCV pentru România şi Bulgaria, s-a încheiat

Comisia Europeană a anunţat că a încheiat monitorizarea în...