fbpx

Astra Film Festival, ediţia aniversară „30 de ani de film documentar”

Data publicării:

În perioada 15-22 octombrie 2023, va avea loc la Sibiu ediţia aniversară Astra Film Festival „30 de ani de film documentar”.

 Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra Film din Sibiu, lansat în 1993 ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficţiune din Europa, inclus de European Film Academy pe lista festivalurilor care au dreptul de a face nominalizări directe pentru European Film Awards.

Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film, oferit de Ministerul Culturii – partener strategic, cu sprijinul Consiliul Judeţean Sibiu, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu şi al Uniunii Cineaştilor. Evenimentul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Selecţia oficială Astra Film Festival 2023, cuprinde producții de vârf ale cinemaului de non-ficţiune, aduse în premieră la Sibiu și propune publicului peste 250 de evenimente cinematografice de top.

Cei 30 de ani, în care Sibiul s-a consacrat ca o redutabilă casă a filmului documentar, au impus o tradiţie respectată şi în acest an, aceea că numeroşi realizatori de film documentar aleg să îşi lanseze producţiile în faţa unui public avizat; trei sferturi din filmele selectate în competiţie sunt premiere.

Anul acesta, selecția cuprinde peste 130 de filme din peste  40 de ţări, care vor fi prezentate în cele patru secţiuni competiţionale şi într-o serie de programe speciale, în 15 spaţii de eveniment. Programul e completat de filmele selectate pentru full-dome, de expoziţii, concerte, petreceri şi evenimente-surpriză de-a lungul celor opt zile de festival.

„După 30 de ani de Astra Film Festival, pot spune că filmul documentar şi-a câştigat un loc de cinste, binemeritat, în tabloul cinematografiei româneşti. Mă bucur că am pus şi noi umărul, prin intermediul festivalului, la această realizare. Mulţumesc regizorilor români care şi-au înscris filmele la festival şi care, de-a lungul anilor, au transformat Astra Film Festival în casa filmului documentar”, a declarat Dumitru Budrala, director Astra Film Festival.

Lista cu filmele din selecţia oficială  Astra Film Festival, o găsiți pe pagina oficială a site-ului Astra Film: https://www.astrafilm.ro/news/selectia-oficiala-aff-2023.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...