fbpx

Rezultatele la evaluarea națională, anonime

Data publicării:

Rezultatele la examenele naționale vor fi publicate cu anonimizarea numelui și prenumelui candidatului, a anunțat Ministerul Educației. Măsura este luată pentru respectarea Regulamentului general privind protecția datelor. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel. Elevii vor putea vedea rezultatele cu ajutorul unui cod. Măsura ar putea fi aplicată și la admiterea în învățământul superior, a declarat Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți.
Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări un raport ce va conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului. Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.
Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului”, a comunicat Ministerul.
Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, a declarat că măsura va fi aplicată inclusiv la admiterea la facultate.

Categorii:
Articolul precedent
Articolul următor

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

O nouă ediție a Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni se va desfășura în perioada 16-21 august

Cea de-a treia ediție a Forumului Studenţilor Români de...

Universitatea Transilvania din Brașov găzduiește o Școala de Vară dedicată sustenabilităţii

Universitatea Transilvania din Braşov reprezentată de către Departamentul de...