fbpx

Relaxarea restricțiilor Covid impuse de pandemia Sars Cov-2

Data publicării:

În urma scăderi numărului de cazuri infectate cu virusul SarsCov 2, mai multe țări din Europa au decis relaxarea restricțiilor.

Austriecilor li se permite participarea la evenimente publice fără a avea un număr limitat. Conform paginii oficiale ale Austriei, între 19 februarie și 4 martie se va aplica regula 3G (testat, vaccinat sau vindecat) pentru accesul în restaurante, baruri, cafenele, cazări sau telecabine. Iar din 5 martie vor rămâne în vigoare doar restricțiile ce impun purtarea măștii de tip FFP2 în transportul public, supermarket, oficiul poștal, bancă sau farmacie. Important de menționat este faptul că Austria are un total de 69% din populație vaccinată.Singurul oraș în care se va păstra regula 2G (vaccinat sau vindecat) indiferent de perioadă, este Viena.

Suedia renunță și ea la câteva restricții. Cea mai importantă este eliminarea obligativității certificatului verde pentru turiștii europeni care întră în țară. Așadar, circulația fără restricții a fost reluată, având în vedere că nici în restaurante, baruri sau evenimente nu se mai aplică nicio restricție.

Premierul Irlandei, Michael Martin anunță că se vor scoate majoritatea restricțiilor datorită scăderii considerabile a numărului de cazuri de infectați. Până la data de 28 februarie, va rămâne valabilă restricția cu purtarea măștii în mijloacele de transport și magazine, iar vizitele la domiciliu nu vor mai fi limitate la maxim patru familii iar intrarea în cluburi, baruri și restaurante nu se va mai face cu dovada certificatului verde și nu se vor mai închide la ora douăsprezece.

Premierul Franței, Jean Castex a declarat că se vor elimina treptat măsurile de prevenire a răspândirii virusului SarsCov-2. Numărul persoanelor permise în localuri nu va mai fi limitată iar „telemunca” va fi doar recomandată. În același timp, pașaportul sanitar va fi înlocuit de pașaportul de vaccinare și va fi obligatoriu pentru participarea la evenimente, în baruri, restaurante, târguri, seminarii și transport public interregional.

De la data de 1 februarie, membrii Uniunii Europene nu vor mai trebui să prezinte un test Covid negativ dacă au certificat verde sau au trecut prin boală pentru a călători în Italia. Deși aproape 81% din populație este vaccinată, persoanele de peste 50 de ani care nu s-au vaccinat vor fi amendate.

Deși numărul cazurilor crește, depășind 20.000, restricțiile au fost relaxate. Pentru a călători în Danemarca nu veți mai fi obligați să faceți un test anti-Covid-19 înainte sau după intrarea în țară dacă prezentați dovada vaccinării sau trecerii prin boală, iar starea de urgență s-a ridicat.

Republica Cehă este prima țară din Europa care a renunțat la restricții chiar dacă a avut cele mai multe decese. Hotelurile și restaurantele din Praga își vor relua activitatea la normal. În schimb, Guvernul păstrează regulile cu privire la obligativitatea purtării măștilor în mijloacele de transport în comun și limitele privind numărul spectatorilor la evenimente. Testarea regulată în școli va fi și ea eliminată.

În ceea ce privește situația din țara noastră, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila spune că purtarea măștii va fi doar o recomandare din momentul ridicării stării de alertă. Se așteaptă o situație epidemiologică stabilă pentru a se putea ridica restricțiile. Tot ministrul Sănătății a mai declarat că măsurile de relaxare vor fi luate treptat. Pentru început, masca în spațiile deschise, mai puțin în zonele foarte aglomerate, nu va mai fi obligatorie.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...

Centru de Mari Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din...