PSD: păcănele da și biserici ba?

Una dintre modificările pe care PSD le va aduce în Parlament Hotărârii de Guvern privind starea de alertă va viza ridicarea restricțiilor pentru slujbele religioase în biserici, a declarat luni liderul PSD, Marcel Ciolacu. „Guvernul să explice de ce sălile de păcănele se deschid, dar bisericile nu”, a afirmat Ciolacu. „Ce doresc este ca Guvernul să ne explice de ce în spații închise putem juca pacanele, dar nu putem merge la biserică. Când un guvern ia decizii cu dublă măsură, se numește corupție”, a declarat Ciolacu la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.
El a mai spus că parlamentarii PSD vor vota pentru prelungirea stării de alertă pentru 15 zile, ci nu pentru 30, așa cum propunea Guvernul.
Starea de alertă în România expiră marți, 16 iunie, fiind așteptată Hotărârea de Guvern în care se va stabili ce restricții vor fi ridicate și ce măsuri rămân în vigoare. Surse din interiorul PSD declarau că s-a decis ca starea de alertă să fie prelungită pe 15 zile, iar varianta venită de la Guvern să fie amendată în Parlament.
Potrivit surselor citate, PSD dorește să modifice hotărârea de Guvern astfel:
• doar 15 zile, nu 30 cum ar vrea Guvernul
• accesul bolnavilor cronici în spitale
• menținerea obligativității măștilor
• menținerea distanțării sociale
• deschiderea restaurantelor
• deschiderea bisericilor
• autoritățile să nu mai facă achiziții publice.

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit luni la sediul central al partidului, pentru a hotărî cum vor vota parlamentarii social-democraţi în cazul prelungirii stării de alertă. Purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu, a declarat că PSD susţine o stare intermediară de alertă, pe o perioadă strict limitată în timp, de 15 zile.

Comments are closed.