fbpx

Prof. Răzvan Vișan: De ce ne așteaptă cea mai grea iarna din ultimii ani?

Data publicării:

În primul rând, fie că vrem să recunoaștem, fie că nu, la o mică distanță de noi se află un conflict militar, ce se poate extinde oricând. Efectele războiului se resimt atât la nivel mental, spiritual, cât și fizic și economic.

A dus omenirea aproape de o criză alimentară, iar aici vorbim direct despre o bună parte a populației din lumea dezvoltată. Inflația a ajuns la cote alarmante, bursele se prăbușesc și recesiunea bate la ușă. Pentru a suplimenta efectivul de gaz venit dinspre Rusia, trebuie sa defrișărim si mai mult, de parcă cele 9 milioane de hectare de pădure tăiate anual nu erau destule. Astfel, nu doar ca vom avea mai puțin oxigen, dar cantitate de dioxid de carbon din atmosfera va fi aproape de nivelul critic. Multe specii de animale, atât din mediul terestru, cât și acvatic, vor dispărea.

Amenințarea nucleară este reală, nu o spun eu, ci președintele SUA. Se știa asta de mult timp, dar unii omeni suferă de efectul Casandra, adică recunosc probleme, însă efectiv refuză în a le îndepărta în prealabil. Aici ar fi trebuit încheiat, forțat, un pact al denuclearizării.

Și iată că așa trebuie să depășim cel mai greu moment din istoria noastră recentă, după 77 de ani de pace și de prosperitate.
Soluții sunt, doar trebuie sa fim conștienți de riscuri, dar și de avantaje, mai ales că am primit cel mai important dar… acela de a exista.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Ziua Națională Brâncuși la Muzeul de Artă din Târgu Jiu

Asociația culturală Tătărescu și Organizația Femeilor Antreprenor - OFA...

Patronatul OFA UGIR a conturat o nouă viziune asupra rolului României în noua economie europeană

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor (OFA) din Uniunea Generală a...

Patronatul OFA UGIR propune o nouă viziune asupra rolului României în economia europeană

Într-o perioadă caracterizată prin transformări rapide și conexiuni din...

Microbuze electrice pentru transportul elevilor

În cadrul unei conferinţe de presă, Ministrul mediului, apelor...