fbpx

Prim-ministrul României: ,,Am încredere în medici „

Data publicării:

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Sănătății, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj.

Acesta spune că ,,sănătatea reprezinta un factor major pentru starea de bine a fiecăruia dintre noi,dar și un indicator important al capacității de dezvoltare a societății în care trăim”, conform unui comunicat Agerpres.

,,Acest lucru s-a văzut în cei peste doi ani de pandemie, în care oamenii din întreaga lume au avut de suferit din cauza unui virus care a curmat milioane de vieţi, total imprevizibil şi care a generat nu doar o criză sanitară mondială, ci şi o criză economică, ale cărei efecte vor fi resimţite mult timp de acum înainte”, mai adaugă acesta.

Cum pandemia ,, pare să se apropie de sfârșit „, conform Organizației Mondiale a Sănătății(OMS), virusul nu va mai avea efecte atât de puternice.

Premierul declară că medicii si întreg personalul sanitar au muncit foarte mult în această perioadă, chiar până la ,,epuizare”, pentru fiecare pacient. Acesta le mulțumește pentru toate eforturile depuse pentru a depăși cele 5 valuri de pandemie.

De asemenea, afirmă că un lucru important, pentru perioada următoare, este adaptarea permanentă a sistemului de sănătate la nevoile fiecărui pacient și la standardele în materie de terapie și siguranță.

În perioada pandemiei, oamenii și-au schimbat percepția față de sănătate, au început să ,,devina mult mai atenți la factorii nocivi pentru sănătate, mai receptivi la abordarea unor comportamente și stiluri de viata sănătoase și de prevenție „.

În încheiere, premierul își exprimă recunoștința față de medici, spunând că are încredere în ei și în personalul din sistemul sanitar că ,,își vor continua cu succes misiunea în slujba vieții și le mulțumesc, încă o dată, pentru aceasta!”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Belgia devine prima țară care introduce carantina pentru infectații cu variola maimuței

Carantina impusă de către Belgia se întinde pe o...

Variola maimuței, o afecțiune virală descoperită în Statele Unite ale Americii și în câteva țări din Europa

Variola maimuței reprezintă o afecțiune virală care a fost...

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis...

Ziua Internațională a Medicului de Familie

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan,...