fbpx

Polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de amploare la nivel național

Data publicării:

Polițiștii rutieri desfășoară astăzi, 5 aprilie, acțiuni de amploare la nivel național în zonele de intrare și ieșire din localități. Spațiile vizate sunt în special cele în care riscul de producere a accidentelor este ridicat.

Scopul acțiunilor la nivel național este de a preveni și de a combate principalele cauze care generează accidente rutiere, acestea au accent pe descurajarea și sancționarea comportamentului agresiv în trafic, conform unui comunicat Agerpres.

Într-o singură zi, polițiștii rutieri din întreaga țară au reținut 535 de permise de conducere și 304 certificate de înmatriculare. Ieri, în prima zi a săptămânii, la nivel național s-au produs 8 accidente rutiere, în urma cărora trei persoane și-au pierdut viața și șase au fost grav rănite.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au aplicat în ultimele 24 de ore 474 de sancțiuni contravenționale, suma acestora ridicându-se la 222.000 lei, conform aceleași surse.

România anului 2021 s-a situat pe primul loc în ceea ce privește numărul de decese produse în accidentele rutiere. Mortalitatea este mai mult decât dublă față de media europeană, 93 la un milion de locuitori.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...