fbpx

Piața chiriilor pusă la pământ de pandemie

Data publicării:

Iată-ne la an în care pandemia a lovit dur economia și nu numai. Pandemia nu a cruțat nici Piața chiriilor care a înregistrat o scadere de 20%, de când activitățile s-au mutat online. Angajații corporațiilor lucrează de acasă, iar studenții au cursuri online.

Pandemia i-a prins pe dezvoltatori cu multe apartamente în construcţie. Dintre care aproximativ 15% erau destinate închirierii, iar cele puse spre închiriere își gasesc mai greu chiriași.

“Oferta în momentul de față în piață este mult mai mare decât cererea. Totodată apartamentele de pe ARBNB au fost listate ca apartamente de închiriat pe termen lung”, a spus Andreea Comsa, consultant imobiliar.

“Chiriile reprezintă segmentul imobiliar cel mai afectat în această perioadă de pandemie, cauzele fiind multiple. Pe de-o parte studenţii, care reprezintă un număr semnificativ, pe de altă parte şi telemunca este o activitate care contiruie la scăderea cererii pe chirii”, a precizat Daniel Crainic, director de marketing portal de imobiliare

Chiar dacă scăderile din piaţă sunt între 25 şi 30% la nivel naţional, doar 70% dintre proprietari sunt dispuşi în prezent să lase din preţ. Din această cauză, apartamente noi au rămas goale.

“Toată lumea a ales online-ul în loc să mai stea într-un spaţiu de închiriat, unde nu aveau voie să mai stea cu multe persoane şi trebuiau să stea şi cu masca. Nu au pe cine să aducă în apartamente şi, decât să îşi ţină apartamentele goale o perioadă foarte lungă, doua – trei luni, mai bine dau la un preţ mai mic”, a afirmat Robert Bodat, agent imobiliar.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Transportul din Deltă va fi mult mai scump

Dacă în prezent, persoanele care locuiesc în Delta Dunării...

Mail Boxes Etc. (MBE) România este o franciză potrivită pentru un business internațional de succes

MBE România este franciza potrivită românilor care doresc un...

Grupul de IT Cegeka România este din nou în creștere

Grupul european de IT Cegeka continuă să crească de...

Agricover a anunțat lansarea Agrinnovator

Cu ocazia Conferinței Naționale a programului „Tineri Lideri pentru...