fbpx

Coaliția înființează încă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

Data publicării:

La ședința Coaliției, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au căzut de acord să spargă funcția de președinte director general în două astfel TVR va avea două funcții conducere iar Radioul Public alte două, hotărându-se modificarea legii  41/ 1994 care prevede că „Preşedintele consiliului de administraţie este directorul general al societăţii, astfel încât să înființeze alte două funcții de conducere. Această propunere a venit din partea UDMR și a fost susținută și de președintele Comisiei de Cultură, deputatul USR, Iulian Bulai.

„Pot să vă dau în premieră, în urma consultărilor cu foarte mulți actori publici, dar mai ales actori interni din cadrul celor două societăți de media, la întrebarea care este schimbarea legislativă cea mai importantă și iminentă pe care trebuie să o facem pentru a obține un progres în cel mai scurt timp în cadrul SRR și TVR, răspunsul a fost următorul: divizarea celor două funcții, președinte care să reprezinte managementul și interesul Consiliului de Administrație și director general, director care să se ocupe de deciziile comitetului director și de conținutul editorial și strategic al televiziunii și al radioului public”, a declarat Iulian Bulai

Revocările din funcții ale șefilor de la TVR, Radio și Avocatul Poporului anunțate drept prioritare pentru Coaliție sunt tărăgănate în Parlament. Motivul întârzierii îl constituie neînțelegerile din Coaliție privind împărțirea funcțiilor. De astfel nici funcțiile politice și nici atribuțiile președintelui și directorului general nu sunt încă stabilite.

Liberalii doresc să obțină șefia TVR și cea a Avocatului Poporului, în timp ce USR dorește conducerea Radioului. PNL le-ar fi sugerat partenerilor de la UDMR să preia șefia Agerpres, propunerea fiind refuzată de către aceștia. UDMR își dorește să fie partener cu drepturi depline la masă negocierilor și solicită fie conducerea Avocatului Poporului, fie cea a radioului public.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Portugalia și România sprijină aderarea Finlandei și a Suediei în NATO

António Costa și Nicolae Ciucă, premierul Portogulaliei și cel...

Moment important în monarhia britanică marcat de Prințul Charles

Prințul Charles al Marii Britanii a deschis pentru prima...

Președintele Germaniei va vizita România, la Palatul Cotroceni, pe 4 mai

Președintele Germaniei vizitează România cu scopul de a discuta...

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, mesaj apreciativ la adresa proiectului „Curățăm România”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a apreciat inițiativa „Curățăm...