fbpx

Opera din Paris, îngenuncheată

Data publicării:

Trecând printr-o grevă istorică, închiderea din cauza epidemiei de coronavirus, apoi pentru contractele de muncă, Opera de la Paris se află într-un moment de cotitură, prezentând reforme care se anunță ca fiind foarte delicate, anunță AFP.
După ce a sărbătorit cea de-a 350-a aniversare în 2019, cel mai mare teatru de operă din Europa și unul dintre cele mai prestigioase din lume se pregătește pentru o nouă eră, după anunțul plecării timpurii a directorului ei, Stéphane Lissner, care va fi înlocuit de Alexander Neef din ianuarie 2021.
Din ianuarie 2021, am ales să mă dau deoparte, astfel încât să nu mai rămână un singur șef la bord„, a spus Lissner într-un interviu.
Lissner, care a pus Parisul pe harta lirică din lume invitând vedete de operă și cei mai mari regizori, a invocat o datorie de peste 40 de milioane de euro, estimînd că Opera din Paris este „în genunchi”.
Este un apel pentru ajutor statului”, a spus el în emisiunea „C’à vous”, joi seara, în Franța.
2020 este un „annus horribilis” pentru Opera, cu închiderea sălilor în decembrie și ianuarie, din cauza unei greve istorice a personalului împotriva reformei pensiilor guvernamentale.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Festivalul Minorităților, organizat în parcul Obor, sectorul 2

Primăria Sectorului 2 va organiza Festivalul Minorităților, în parcul...

Câștigătorii premiilor Pulitzer 2022

În cadrul ediției de decernare a premiilor Pulitzer din...

Untold deschide înscrierile pentru voluntari

Untold Cluj Napoca este în căutare de aproximativ 2000...