fbpx

O profesoară din Rusia a fost arestată după ce elevii ei au acuzat-o că este anti-război

Data publicării:

Elevii dintr-o școală din Penza, un oraș care se află în sudul teritoriului rusesc, au înregistrat la data de 18 martie o conversație cu profesoara lor de engleză, Irina Gen. Se pare că elevii erau supărați din cauză că o excursie sportivă ce urma să aibă loc în Republica Cehă se anulase iar aceștia au solicitat o părere de la Irina Gen.

Conversația a fost publicată pe siteul de știri Meduza și se poate observa în transcrieri cum că profesoara susține anularea excursiei până Rusia se va purta în mod civilizat. Profesoara a comparat țara cu Coreea de Nord, ea având o părere complet diferită despre evenimentele din Ucraina decât cea oficială. „Au vrut să ajungă la Kiev, să-l răstoarne pe Zelenski. Este un stat suveran. Avem un regim totalitar, orice disidență este considerată infracțiune”, a mai susținut profesoara, conform presei locale.

Femeia ar putea primi o amendă de aproximativ 60 de mii de dolari sau pedeapsa cu închisoarea până la 10 ani. Aceste sancțiuni vin în urma adoptării unei noi legi în Rusia, în care este interzisă răspândirea de știri false. Nu se știe la ce clasă predă Irina Gen sau vârstele elevilor care au înregistrat convorbirea.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...