fbpx

O explozie devastatoare a avut loc în capitala Libanului, Beirut

Data publicării:

O uriașă explozie a avut loc în capitala Libanului, Beirut, explozie provocată, se pare de manipularea greșită a unor materiale periculoase la un depozit.

Sute de oameni au fost spitalizați pe tot cuprinsul capitalei libaneze, existând teama că și mai mulți sunt decedați în urma unei uriașe explozii care a zguduit Beirutul, spărgând geamurile și distrugând clădirile pe orază de câțiva kilometri.

Secțiile de urgență ale spitelelor sunt copleșite de răniți, în parte și din cauză că s-au aflat în raza exploziei, așa cum este cazul Spitalului Universitar American din Beirut, care a fost parțial distrus de suflul exploziei.
Crucea Roșie Libaneză, înalți oficiali din sănătate dar și politicieni au făcut un apel la populație pentru a dona sânge în beneficiul celor răniți.
Imaginile surprinse de camere arată numeroase autovehicule particulare, ambulanțe și vehicule militare pline ochi atât cu răniți dar și cu persoane decedate.
Deocamdată nu s-a anunțat numărul oficial al victimelor, dar numeroși reprezentanți ai mediului politic și ai serviciilor de urgență și-au exprimat temerea că acesta ar putea fi foarte mare.
Altfel, președintele Consiliului Europei, Charles Michel, și-a arătat spijinul pe un mesaj postat pe tweeter, adresat familiilor victimelor exploziei.

Ministrul israelian de externe, Gabi Ashkenazi, a negat orice zvon cum că Israelul s-ar afla în spatele acestei deflagrații. Vorbind la Channel 12 News Israel, a spus că nu vede „niciun motiv pentru a nu crede că este vorba de un simplu accident”.
Explozia a afectat considerabil și palatul prezidențial, Baabda Palace. Geamurile au fost distruse, în unele locuri fiind chiar dislocate ușile și ferestrele. Nimeni nu a fost, din fericire, rănit.
În schimb, Secretarul General al Partidului Kataeb, Nazar Najarian, și-a pierdut viața, el aflându-se în biroul lui, din nefericire, chiar în calea exploziei.

Categorii:

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Legile interne au prioritate în faţa legilor UE”. Decizia polonezilor aruncă Europa în aer. ”E un atac nuclear”

Decizia Curţii Constituţionale din Polonia, potrivit căreia legile autohtone...

Germania a prelungit lockdown-ul până pe 18 aprilie

Cancelarul Marcela Merkel, a anunțat că Germania prelungește lockdown-ul...

Italia din nou în lockdown

Noul lockdown vizează peste 40 de milioane de locuitori, din...

Bill Gates și masca de protecție

Bill Gates a spus într-un interviu că purtatul măștii...