fbpx

Moment important în monarhia britanică marcat de Prințul Charles

Data publicării:

Prințul Charles al Marii Britanii a deschis pentru prima dată noua sesiune a parlamentului, cu un discurs al tronului. Din pricina problemelor de sănătate de care suferă, regina Elisebata a fost absentă pentru prima dată din 1963.

Prințul William a fost și el prezent la eveniment așezat în dreapta tatălui său, iar Camilla se afla pe locul din stânga. A fost pentru prima dată când William a participat la acest discurs.

Prințul Charles a fost îmbrăcat în uniforma sa de amiral din marină și a vorbit despre cele mai importante proiecte de lege ale Guvernului din Londra, pentru sesiunea parlamentară deschisă marți. De asemenea, puterea de cumpărare și Irlanda de Nord au fost și ele discutate, alături de apărarea democrației din lume, în special în contextul războiului din Ucraina. Prințul moștenitor a menționat și prioritățile guvernului britanic, condus de primul-ministru conservator Boris Johnson.

Cât despre regină, ea a mai absentat de la discurs în 1959 și 1963 când era însărcinată cu prinții Andrew și mai apoi cu Edward. Ultima ei apariție publică a fost pe 29 martie 2021, la slujba în memoria soțului ei Phillip.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Discuţii consultative, la Palatul Victoria, în contextul noilor măsuri fiscal-bugetare

La Palatul Victoria, au avut loc astăzi consultări între...

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de...

Monitorizarea în cadrul MCV pentru România şi Bulgaria, s-a încheiat

Comisia Europeană a anunţat că a încheiat monitorizarea în...