fbpx

Moment important în monarhia britanică marcat de Prințul Charles

Data publicării:

Prințul Charles al Marii Britanii a deschis pentru prima dată noua sesiune a parlamentului, cu un discurs al tronului. Din pricina problemelor de sănătate de care suferă, regina Elisebata a fost absentă pentru prima dată din 1963.

Prințul William a fost și el prezent la eveniment așezat în dreapta tatălui său, iar Camilla se afla pe locul din stânga. A fost pentru prima dată când William a participat la acest discurs.

Prințul Charles a fost îmbrăcat în uniforma sa de amiral din marină și a vorbit despre cele mai importante proiecte de lege ale Guvernului din Londra, pentru sesiunea parlamentară deschisă marți. De asemenea, puterea de cumpărare și Irlanda de Nord au fost și ele discutate, alături de apărarea democrației din lume, în special în contextul războiului din Ucraina. Prințul moștenitor a menționat și prioritățile guvernului britanic, condus de primul-ministru conservator Boris Johnson.

Cât despre regină, ea a mai absentat de la discurs în 1959 și 1963 când era însărcinată cu prinții Andrew și mai apoi cu Edward. Ultima ei apariție publică a fost pe 29 martie 2021, la slujba în memoria soțului ei Phillip.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Spania poate deveni prima țară din UE care oferă „concediu menstrual” plătit

Un proiect de lege a fost prezentat marți de...

Portugalia și România sprijină aderarea Finlandei și a Suediei în NATO

António Costa și Nicolae Ciucă, premierul Portogulaliei și cel...

Pentagonul a confirmat că există fenomene aeriene neidentificate

În ultimii 50 de ani au existat în jur...