fbpx

Telefonul Copilului este accesibil acum și pentru consumatorii de droguri

Data publicării:

Linia Telefonul Copilului este acum accesibilă și  pentru minorii  consumatori de droguri, care au nevoie de ajutor.

Acest lucru s-a întâmplat în urma semnării unui protocol de colaborare între  directorul Agenției Naționale Antidrog (ANA) și directorul executiv al Asociației Telefonului Copilului, Cătălina Surcel.

Prin apelarea liniei www.11611.ro, minorii pot primi răspunsuri la orice întrebare legată de consumul de droguri sau pot primi sprijin de specialitate, fiind redirecționați către specialiștii din cadrul Centrelor de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din țară, conform unui comunicat emis de Agenția Națională Antidrog.

Pentru a oferi încredere și pentru a face minorii să se simtă în siguranță, apelul către această linie telefonică este anonim și gratuit.

În comunicat se mai precizează că ,, încheierea parteneriatului reprezintă doar primul pas în asistența și consilierea copiilor care întâmpină diverse dificultăți, iar entităţile semnatare ale acestui protocol de colaborare îşi exprimă convingerea că vor putea preveni expunerea la situații riscante şi vor contribui la formarea mentalității de a apela la ajutor specializat și de a vorbi cu persoane competente despre problemele cu care se confruntă”.

Astfel, din luna mai, se va implementa ,,Proiectul național de prevenire indicată SAFE PLACE”, care se adresează adolescenților dependenți de droguri sau celor care indică risc ridicat de consum. În cadrul acestui proiect, vor exista activități de informare și prevenire a consumului de droguri, consiliere în privința renunțării la droguri, consiliere psihologică individuală sau grupuri de suport, cu scopul îmbunătățirii relației socio-afective intra-familiale.

Una dintre prioritățile Agenției Naționale Antidrog este asocierea cu organizații neguvernamentale, care au experiență cu minorii aflați în situații de risc.

Asociația Telefonul Copilului este partenerul care încurajează cât mai mulți copii să apeleze cu încredere, din timp, la servicii de specialitate.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Taberele copiilor achitate cu vouchere de vacanță

Președintele Klaus Iohannis a promulgat un act normativ cu...

Numere de înmatriculare verzi pentru mașinile electrice

Primul număr pentru o mașină nepoluantă a fost eliberat...

Persoane fizice și juridice amendate cu 1.500 lei pentru tulburarea liniștii publice

În urma mai multor sesizări făcute de cetățeni pentru...

În urma unor controale, 6 depozite de legume din România au fost sigilate

Potrivit reprezentanților ANAF, au fost desfășurate controale la importatorii...