fbpx

Larisa Iordache, de la elevă la antrenoare

Data publicării:

Larisa Iordache, fostă gimnastă, s-a hotărât să devină antrenoare. Aceasta s-a retras din gimnastică anul trecut, în decembrie.

Larisa Iordache se află la începutul carierei de antrenoare, unde își învață elevele tot ce știe, de trei luni. Aparatul preferat al Larisei este bârna.

,,Încă sunt la început ca antrenoare, sunt ghiocel dacă pot spune aşa. Dar mă bucur de fiecare dată când sunt în sală, mă înţeleg foarte bine cu fetele. Trec şi prin anumite situaţii mai dificile, dar contează mult să fiu alături de ele şi să le încurajez. Fetele nu au încotro, trebuie să mă asculte. Atunci când trebuie să pun piciorul în prag, îl pun. Trebuie să existe bariera de respect dintre antrenor şi sportiv. Chiar dacă fetele mă consideră o colegă de-a lor, pentru că ne-am antrenat nu de mult în aceeaşi sală. Dar eu încerc de fiecare dată să le dau cele mai bune indicaţii pentru a le ajuta. Bârna este aparatul la care lucrez cel mai mult cu fetele pentru că îmi place”.

Larisa declară că saltul de la gimnastă la antrenoare nu este ușor și încă o,, încearcă sentimente dificile”. Acum nu mai este în centrul atenției, nu mai este,, acel om bun la ceva”.

Totuși, cei 20 de ani în care nu a știut,, ce o zi fără stres” o determină să se relaxeze acum, să-și rezolve problemele de sănătate și să se bucure de liniște.
Larisa Iordache a fost premiată, joi, la Gala Trofeelor Alexandrion.
Alte premii pe care le-a primit, de-a lungul timpului, au fost în cadrul Jocurilor Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marcel Ciolacu, alături de sportivii români

Marcel Ciolacu a fost alături de sportivii români pe...

Peste 800 de sportivi s-au înscris la Maratonul Nisipului

Maratonul Nisipului se va desfășura sâmbătă, 21 mai, pe...

Un înotător egiptean cu piciorul amputat intră în cartea recordurilor

Omar Hagezy este un înotător egiptean în vârstă de...

Intrare liberă la meciul dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona

Meciul de fotbal dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona...