fbpx

InfoCons – aplicația cu care consumatorii pot afla detalii despre produse

Data publicării:

Viața consumatorilor va deveni mai ușoară cu ajutorul acestei aplicații creată special pentru achiziționarea de produse alimentare și nu numai. Ei vor reuși să afle informații cu ușurință în timp real.

Aplicația este dezvoltată independent de organizația InfoCons. Prin intermediul ei, cumpărătorii află toate detaliile despre produsele pe care doresc să le achiziționeze, astfel încât să nu existe dubii în legătură cu alimentele, bijuteriile, electrocasnicele, electronicele etc, doar prin scanarea codului de bare.

Printre detaliile ce se pot afla, se numără țara din care provine produsul, alergenii, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, tipurile și numărul de E-uri (aditivi alimentari), caloriile și riscul apreciat. Informația oferă o alertă pentru produsele care nu sunt sigure. Alertele pot fi atât în română, cât și în engleză, în funcție de preferințele consumatorului.

Alerta dedicată produselor alimentare și non-alimentare se numește Safety Gate, se găsește în bara butoanelor aplicației și este reprezentată de pictograma “I”. Toate detaliile produselor sunt prezentate la deschiderea alarmelor.

„În contextul informației care abundă, este mai greu de a decela și prioritiza această informație. Când discutăm, însă, despre securitate, siguranță și sănătate, mecanismele europene ajută cetățeanul, în calitate de consumator, să aibă acces la informațiile despre securitatea și siguranța produselor agroalimentare și non-alimentare de pe teritoriul Uniunii Europene. Aplicația InfoCons este alături de tine și te ajută să ai în timp real alertele Uniunii Europene de securitate și siguranță, pentru a fi informat și pentru a avea acces direct și nemijlocit la alertele pentru produsele agroalimentare, dar și non-alimentare identificate ca și produse periculoase”, a informat președintele InfoCons.

Aplicația InfoCons este gratuită și disponibilă pentru iOS, Android și Huawei.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii...

Din septembrie, interacțiunea cu persoanele juridice se va desfășura exclusiv online

Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale Sector 3 continuă...

Robochat Maria, primul consilier vocațional digital

Primul consilier vocațional digital a apărut și se numește...

500.000 euro au fost alocați pentru aplicația L!NK de către MOCAPP

MOCAPP a alocat 500.000 de euro pentru aplicația L!NK...