fbpx

Peste 80 de vehicule ale STB au fost retrase temporar din circulație

Data publicării:

Peste 80 de vehicule ale STB au fost retrase de către Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în urma unor verificări a peste 700 de autobuze.

În urma controalelor, comisarii CRPCR București-Ilfov au verificat 514 autobuze și au oprit temporar 61 dintre acestea, au verificat 75 de troleibuze și au oprit temporar patru dintre acestea și 176 de tramvaie, oprind temporar 18 dintre acestea. Mijloacele de transport în comun au fost oprite temporar până la remedierea abaterilor constatate.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, și-a cerut personal scuze față de bucureșteni și menționează că totul este vechi, însă nu trebuie să fie și murdar: „Cerem scuze bucureştenilor! La ei ne gândim atunci când acţionăm! Pentru a redresa STB, trebuie curaj, proiecte şi predictibilitate. Este totul vechi! Dar de ce este şi murdar? Poate fi şi distrus, dar nu are logică să nu repari! Şi tot aşa! Mopuri, substanţe şi oameni prea puţini. Suntem urmăriţi de neputinţa unor căpetenii inutile!”

Printre neregulile găsite de comisarii CRPCR se numără și neigienizarea corespunzătoare a multora dintre mijloacele de transport în comun (resturi alimentare, praf în strat grosier, rugină în exces, geamuri neigienizate, sistem de ventilare plin de praf). În plus, aceștia au mai găsit în neregulă  lipirea linoleumului precum și șuruburi care nu erau înfiletate corespunzător, conform aceleași surse.

Acțiunile de control în ceea ce privește mijloacele de transport în comun nu este încă finalizată și urmează să continue și zilele următoare.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...

Peste 1 milion de abonamente STB, vândute în prima jumătate a anului 2023

Peste 1 milion de abonamente STB au fost vândute...

Cel mai mai important eveniment aviatic european a început la Cluj-Napoca (FOTO)

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost astăzi (23...