fbpx

Piața Drumul Taberei este prima Piață Verde din România

Data publicării:

Piața Drumul Taberei este un exemplu demn de urmat în a pune la cale transformarea uneia dintre cele mai cunoscute piețe agroalimentare din București într-o piață modernă, o „Piață Verde”.

Uniunea Europeană (UE) a impus pe data de 9 mai, condiții extreme în privința reciclării deșeurilor, iar România trebuie să se conformeze noilor norme până la finalul anului 2025. La începutul anului 2021 a început lucrarea în ceea ce privește dezvoltarea proiectului, iar în luna august au fost montate 450 de panouri solare. Acestea au ca scop utilizarea energiei verde către întreg complexul.

Anul acesta, pe 1 februarie 2022, prin intermediul proiectului Piața Moghioroș – Prima Piață Verde din România, alături de expertul de mediu Georgiana Voinea, Urban S.A și Enviro Pack Consult S.A a început distribuirea pubelelor dedicate colectării separate a deșeurilor și a deșeurilor biodegradabile.

În plus, proiectul adaugă și o componentă care urmărește digitalizarea comerțului din cadrul complexului. Acesta le va oferi comercianților posibilitatea de a-și comercializa online produsele, dar și de a comunica către clienții acestora detalii legate de zona sau țara de proveniență a mărfurilor, oferind transparență în procesul de cumpărare, conform sursei menționate anterior.

Procesul este privit cu mult optimism, iar prin intermediul mai multor programe inovatoare și comunicare transparentă și constantă, Piața Drumul Taberei va fi un model performant de gestionare a deșeurilor

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...