fbpx

Programul Rabla pentru electrocasnice – ediția 2022

Data publicării:

Programul Rabla pentru electrocasnice va începe mai târziu anul acesta pentru a oferi mai mult timp oamenilor să se decidă ce vor să achiziționeze. Ministrul mediului a precizat că anumite condiții au fost modificate.

Programul se împarte în mai multe etape, fiind organizat de pe 17 iunie până pe 14 iulie. În comparație cu anul 2021, perioada de desfășurare este mai târzie pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a se documenta în legătură cu produsele dorite. În plus, și bugetul este diferit, anul trecut fiind de 75 milioane de lei, iar anul acesta de 100 milioane de lei.

Organizatorii speră ca anul acesta gradul de utilizare al voucherelor să fie mai mare, dacă se poate chiar 100% în comparație cu 2021, când au fost folosite puțin peste jumătate, deoarece majoritatea persoanelor nu le au folosit, deși le au cumpărat.

În cadrul programului, au existat modificări precum perioada de folosire care nu mai este de 15 zile, ci de 7 zile. Scopul este de a motiva cumpărătorul să achiziționeze cât mai repede produsul, folosind voucherul pentru un preț mai scăzut. –  „Prin această presiune creăm un mecanism mai eficient, iar cine s-a documentat și s-a decis trebuie să meargă în cel mult 7 zile să valorifice acest cupon prin care să reducă prețul de cumpărare”, a precizat ministrul Tanczos Barna. O altă modificare este aceea că dacă în prima etapă a fost solicitat voucher pentru un anumit produs, în a doua etapă, produsul trebuie să fie diferit. -„Au fost persoane care, practic, ocupând un loc în prima etapă, nu au lăsat alți cetățeni să se înscrie în program: au solicitat voucher, nu l-au valorificat și au revenit și în a doua etapă pentru același lucru.”.

În plus, televizoarele au fost scoase din cadrul programului Rabla 2022 pentru electrocasnice, deoarece era cel mai achiziționat aparat. Ministrul a informat că această acțiune este realizată pentru cumpărarea aparatelor folosite în gospodării, motiv pentru care atenția oamenilor ar trebui să fie îndreptată către acestea, de exemplu lăzi frigorifice, frigidere, mașini de spălat. – „Nu cred că un astfel de program trebuie să se concentreze pe televizoare, ci pe echipamente ce ajută gospodăriile să consume mai puțin. Pe acele echipamente se va concentra programul”, a mai precizat Barna.

Organizatorii acestui program așteaptă o încheiere cu succes bazată pe un interes mai mare din partea cumpărătorilor în acest an.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Transportul din Deltă va fi mult mai scump

Dacă în prezent, persoanele care locuiesc în Delta Dunării...

Mail Boxes Etc. (MBE) România este o franciză potrivită pentru un business internațional de succes

MBE România este franciza potrivită românilor care doresc un...

Grupul de IT Cegeka România este din nou în creștere

Grupul european de IT Cegeka continuă să crească de...

Agricover a anunțat lansarea Agrinnovator

Cu ocazia Conferinței Naționale a programului „Tineri Lideri pentru...