fbpx

Încercarea unor ucraineni de a ajunge în România prin munți – drumul către moarte

Data publicării:

Un grup de 10 ucraineni au încercat să își părăsească țara și să ajungă în România prin munții Maramureșului, dar încercarea lor nu a avut parte de succes, vremea nefiind favorabilă.

Invazia Rusiei în Ucraina a forțat oamenii să facă lucruri necugetate printre care se numără deplasarea în România prin munți. Oamenii și-au dorit cu orice preț să fugă din calea războiului, dar zăpada și frigul nu a fost de partea lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJSU MM, doi salvatori ucraineni au găsit o persoană rătăcită care degerase și nu se putea deplasa singură și a avut nevoie de ajutor special, în timp ce o altă persoană, tatăl victimei își pierduse viața. La fața locului a fost nevoie de un elicopter pentru a transporta cât mai repede la spital persoană degerată.

„Operatorul 112 ne-a făcut legătura cu ofițerul de serviciu din cadrul Dispeceratului de Coordonare Elicoptere Mureș care ne-a solicitat să luăm din nou legătura la ora 06.45, la răsărit, pentru a evalua condițiile meteorologice și în cazul în care acestea vor fi favorabile vor permite elicopterului să efectueze zborul de recuperare a persoanei rănite”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Deși nu se afla într-o stare bună de sănătate, persoana afectată de temperatura scăzută a încercat să trimită coordonatele locului în care se afla pentru a fi găsită mai ușor. – “ Echipele de salvare din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte și echipele de sprijin de la celelalte structuri și Salvamont s-au întors la bază, în jurul orei 03.20, nereușind identificarea locului unde se găsește persoana în cauză”, conform CJSU MM.

Despre ceilalți ucraineni nu se cunosc informații exacte, dar se presupune că 6 dintre ei nu au reușit să ajungă în România, iar ceilalți 2 sunt căutațî în munții Maramureșului de echipele de salvare.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...