Încă 30 zile la cutie!

Guvernul a adoptat în ședința de marți hotărârea pentru prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile pe întreg teritoriul României, începând de miercuri, 17 iunie, dată de la care vor fi ridicate însă mai multe restricții. Astfel, va fi permisă oficierea slujbelor în interiorul bisericii, însă teatrele și restaurantele rămân închise.
La finalul ședinței de Guvern, ministrul Sănătății a anunțat că Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, în contextul pandemiei de coronavirus.
Astăzi am avut 250 de cazuri, 10 decese de ieri până astăzi. Avem peste 4.500 de cazuri active (…) şi tocmai în evoluţia focarelor care se află în diseminare, s-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă”, a declarat Tătaru.
Ce restricții se mențin și ce măsuri vor fi relaxate:
• Grădinițele, creșele și after-school-urile își reiau activitatea pe parcursul verii
• Se reia activitatea în sălile de fitness, în condiții de distanțare și igienă
• Se reia activitatea în mall-uri, ca spații de vânzare
• Se reiau slujbele în interiorul bisericii. Numărul persoanelor aflate în lăcașurile de cult se va stabili în funcție de suprafață. Se va ține cont de distanțarea fizică și se păstrează obligativitatea păstrării măștilor
tot ce înseamnă sport în aer liber – trebuie respectate reguilile
• Evenimentele private în interior pot fi organizate cu maxim 20 de persoane, întâlniri private afară – cu maxim 50 de persoane

Comments are closed.