fbpx

În România nu a fost depistat nici un caz de hepatită severă de cauză necunoscută

Data publicării:

Cazurile suspecte de îmbolnăvire cu un virus hepatitic de cauză necunoscută din România, au fost infirmate de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății menționează că în România nu a fost depistat nici un caz de hepatită severă de cauză necunoscută „Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”, informează Agerpres.

Momentul în care au fost anunțate cele două cazuri de hepatită acută, reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că se așteptau rezultatele analizelor, conform sursei menționate anterior.

Primul caz suspect de hepatită de cauză necunoscută, fetița de cinci ani a fost diagnosticată cu boala Wilson și insuficiență hepatică. Aceasta a suferit de un transplant de ficat pe data de 30 aprilie.

În prezent, cauza exactă a hepatitei nu este cunoscută, iar unii anchetatori britanici au considerat că o cauză infecțioasă este cea mai probabilă având în vedere caracteristicile clinic și epidemiologice ale cazurilor.

 

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Variola maimuței, o afecțiune virală descoperită în Statele Unite ale Americii și în câteva țări din Europa

Variola maimuței reprezintă o afecțiune virală care a fost...

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis...

Ziua Internațională a Medicului de Familie

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan,...

Fetița de cinci ani supusă unui transplant la Fundeni a murit

Copila în vârstă de cinci ani a suferit un...