fbpx

H&M, M&M’s, C&A, DM- De la ce vin aceste inițiale?

Data publicării:

Majoritatea persoanelor au auzit de H&M și știu că este un magazin de îmbrăcăminte sau de M&M’s, bomboane de ciocolată colorate, însă de la ce vin aceste inițiale și ce semnificație au?

H&M

Această companie a fost fondată în 1947, de Erling Persson, care și-a deschis primul magazin în Suedia. Magazinul se numea ,, Hennes”, care este în limba suedeză și se traduce ,,al ei”. Magazinul vindea doar haine pentru femei, la vremea respectivă.
Mai târziu, prin 1968, Erling Persson a cumpărat retailerul de îmbrăcăminte de vânătoare Mauritz Widforss din Stockholm, astfel apărând și primele haine pentru bărbați. În consecință, ,,Hennes” a devenit ,,Hennes&Mauritz”, adică cunoscutul H&M.

M&M’s

Povestea acestor bomboane colorate a început prin anii ’30 ai secolului al XX-lea, pe vremea Războiului Civil Spaniol. Fiul fondatorului companiei, Forrest Marș Sr., a văzut soldați când mâncau bile de ciocolată cu umplutură, iar ,în martie 1941, Mars înregistrase deja brevetul. Cei doi M vin de la numele celor doi fondatori, Forrest E. Mars Sr. și Bruce Murri.

C&A

Știm despre C&A că este o companie de retail de îmbrăcăminte din Țările de Jos și că face parte din grupul Cofra Holding din Elveția. Dar de la ce vin cele două inițiale? Ca și în cazul celorlalte două exemple de mai sus, de la numele fondatorilor. Fondatorii C&A sunt doi frați, Clemens și Auguste Brenninkmeyer care au pus bazele companiei în anul 1841.

DM

DM este acel magazin unde găsești produse din mai multe categorii, cum ar fi produse cosmetice, articole medicale, alimente sănătoase și băuturi sănătoase. Această companie a fost fondată în 1973, în Karlsruhe, Germania. DM vine de la ,,drogerie markt”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Simona Țăranu și Claudiu Dumitrache vor prezenta cel mai așteptat eveniment monden al verii

Locația de lux Ambasad’Or Events din Otopeni va găzdui, pe 27...

Prof. Răzvan Vișan: De ce ne așteaptă cea mai grea iarna din ultimii ani?

În primul rând, fie că vrem să recunoaștem, fie...

Jocurile Olimpice- cum au rezistat testul timpului?

Istoria este plină de evenimente pierdute în timp și...

Torsul pisicii, mijloc de comunicare

Pisicile sunt mult mai mult decât nişte animale de...