fbpx

Elon Musk, CEO-ul Tesla a devenit cel mai mare acționar extern al rețelei de socializare Twitter

Data publicării:

CEO-ul Tesla a achiziționat un pachet de aproximativ 9,2% din acțiunile Twitter, care are o valoare estimativă de 3 miliarde de dolari. În urma achiziției făcute de Musk, acțiunile Twitter au crescut cu 25%.

Pe baza unor documente primite de Autoritatea de reglementare a piețelor bursiere din SUA din partea companiei Twitter, reiese faptul că în prezent Elon Musk deține un pachet de 73.486.938 acțiuni ordinare Twitter. După ce aceste informații au fost făcute publice, acțiunile rețelei de socializare au crescut cu aproximativ 25%.

Elon Musk este un utilizator Twitter care are 80 de milioane de urmăritori. El folosește platforma în special pentru a posta anunțuri ce influențează piețele financiare. Totuși, atunci când Musk a fost întrebat dacă ia în considerare construirea unei platforme de social media care să aibă la bază un algoritm de tip open source și care ar da prioritate libertății de exprimare și unde propaganda ar fi redusă, acesta a răspuns afirmativ.

Deși în prezent este cel mai mare acționar extern al companiei, Musk a criticat platforma Twitter și politicile sale, argumentând că subminează democrația și nu oferă principiile libertății de exprimare.

Pe lângă faptul că este CEO-ul Tesla, Elon Musk este și fondatorul și director general la compania de rachete SpaceX, precum și la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company. Conform acestor informații, el este considerat cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la peste 300 de miliarde de dolari.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Microbuze electrice pentru transportul elevilor

În cadrul unei conferinţe de presă, Ministrul mediului, apelor...

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii...

Din septembrie, interacțiunea cu persoanele juridice se va desfășura exclusiv online

Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale Sector 3 continuă...

Aproximativ 51 milioane de lei investiți în digitalizarea spitalelor din București

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat 9 proiecte...