fbpx

Germania a prelungit lockdown-ul până pe 18 aprilie

Data publicării:

Cancelarul Marcela Merkel, a anunțat că Germania prelungește lockdown-ul până pe 18 aprilie și cere cetățenilor să petreacă Paștele acasă.

În urma ședinței dintre Merkel și șefii celor 16 landuri, s-a decis renunțarea la planul de a reporni treptat economia, un plan asupra căruia se puseseră de acord la începutul lunii, dar pe care acum l-au respins din cauza unei creşteri bruşte a numărului de cazuri.

„Suntem într-o situaţie foarte serioasă. Numărul de cazuri creşte exponenţial şi paturile de terapie intensivă se umplu din nou”, a declarat Angela Merkel.

După ce Germania a permis o relaxare precaută a restricțiilor, răspândirea rapidă a noilor tulpini ale virusului, a reaprins temerile legate de o capacitate insuficientă a sistemului sanitar.

Numărul de cazuri la suta de mii de locuitori înregistrate în decursul unei săptămâni s-a situat luni la 107, peste pragul de 100, la care secţiile de terapie intensivă nu mai fac faţă. Peste 3.000 de oameni sunt internaţi în secţiile ATI din Germania.

Cetăţenii nu au voie să organizeze întâlniri de familie cu mai mult de cinci participanţi, iar guvernul le va cere bisericilor să-şi desfăşoare slujba de Paşte online.

Categorii:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Spania poate deveni prima țară din UE care oferă „concediu menstrual” plătit

Un proiect de lege a fost prezentat marți de...

Pentagonul a confirmat că există fenomene aeriene neidentificate

În ultimii 50 de ani au existat în jur...

Președintele Ucrainei și soția lui, prima apariție în public de la izbucnirea războiului

Volodomir Zelensky și soția sa, Olena Zelenska, au participat...