fbpx

Instituțiile de învățământ, sursă de infectări cu Covid-19?

Data publicării:

Potrivit datelor Ministerului Educației, săptămâna trecută, s-au raportat 26 de elevi și 35 de cadre didactice care s-au infectat zilnic cu COVID, media ajungând la 35 de cazuri pe zi fiind un total de 304 clase în care s-au confirmat infectări. numarul total de infectări în perioada 15-22 martie, a ajuns la 211 cazuri.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că școlile trebuie închise ultimile și „doar dacă situația epidemiologică o impune”. Ministrul a făcut trimitere la un studiu Reuters care arată că „rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală”.

”Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile.

Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea și prudența necesare. Măsura de închidere a școlilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu toții facem eforturi să depășim cu bine această perioadă.În aceste condiții, dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava.Sunt convins că cele constatate de studiul extensiv recent realizat de Reuters, într-o serie de școli din SUA în care învață 2,2 milioane de elevi, pot fi valabile și pentru elevii și profesorii din România. Acest studiu arată că, în mod surprinzător, rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală.

Îndemn în permanență la prudență și la respectarea tuturor regulilor, mai ales acum, având în vedere agravarea situației epidemiologice!”, a scris Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Citește și Dăruiește: un altfel de acces pentru știință și cultură, ed. VI

Caravana „Citește și Dăruiește – un altfel de acces...

Echipa UBB s-a calificat în finala competiției de studii de caz de la Harvard

O sută cincizeci de echipe studențești,din mai multe universități...

Ateliere de educație financiară vor fi introduse în 7 școli din județul Suceava

Șapte școli din județul Suceava vor beneficia de ateliere...

Sistem educațional finlandez implementat în România

Alina Cîrja (Dumitrache), director al Școlii Româno-Finlandeze a stat...