fbpx

Germania a inventat două Românii: una cu și alta fără coronavirus

Data publicării:

Autoritățile germane au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul german ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc“. 
Urmare noilor decizii adoptate, șapte județe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august a.c.
Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Germaniei după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul acestei țări. 
Testarea se face direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu.
Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.
Măsura auto-izolării la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul german. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii, se va dispune măsura auto-izolarii până la primirea rezultatului testului. 
De asemenea, persoanele care intră în Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare.
Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România.

Categorii:

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Legile interne au prioritate în faţa legilor UE”. Decizia polonezilor aruncă Europa în aer. ”E un atac nuclear”

Decizia Curţii Constituţionale din Polonia, potrivit căreia legile autohtone...

Germania a prelungit lockdown-ul până pe 18 aprilie

Cancelarul Marcela Merkel, a anunțat că Germania prelungește lockdown-ul...

Italia din nou în lockdown

Noul lockdown vizează peste 40 de milioane de locuitori, din...

Bill Gates și masca de protecție

Bill Gates a spus într-un interviu că purtatul măștii...