fbpx

Gabriela Firea mustră Guvernul Orban

Data publicării:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cere Guvernului Orban dublarea alocației pentru copii, de la 1 august. Aceasta susține că majorararea de 15% propusă este jignitoare și ca Guvernul ar trebui să-și prioriteze cheltuielile.
Edilul acuză Guvernul că invocă lipsa banilor pentru dublarea aplicațiilor, deși a găsit resurse financiare pentru alte sectoare.
În loc de dublarea alocațiilor pentru toți copiii din România, am ascultat declarații din partea Guvernului și anume că alocațiile vor fi majorate cu doar 15%. Considerăm că este o lipsă de respect pentru copiii din România, o lipsă de respect față de familiile din România și că cei 23 de lei în plus la alocație nu acoperă nici măcar scumpirile la fructe și legume care au avut loc în această perioadă de pandemie. Ni se spune de fiecare dată că nu sunt bani. Eu cred că este vorba despre prioritizarea cheltuielilor. Dacă este vorba să vorbim în termeni bugetari, cred că niciodată nu vor fi bani suficienți pentru toate domeniile de activitate, dar asta este treaba și responsabilitatea Guvernului: să prioritizeze toate cheltuielile. Protestăm energic față de blocarea dublării alocațiilor copiilor de către Guvern”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferință de presă la sediul PSD.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Taberele copiilor achitate cu vouchere de vacanță

Președintele Klaus Iohannis a promulgat un act normativ cu...

Numere de înmatriculare verzi pentru mașinile electrice

Primul număr pentru o mașină nepoluantă a fost eliberat...

Persoane fizice și juridice amendate cu 1.500 lei pentru tulburarea liniștii publice

În urma mai multor sesizări făcute de cetățeni pentru...

În urma unor controale, 6 depozite de legume din România au fost sigilate

Potrivit reprezentanților ANAF, au fost desfășurate controale la importatorii...