fbpx

„Flori pentru eroii în alb”

Data publicării:

Au căzut flori din cer la Suceava și Focșani datorită aeronavelor Bazei 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu” care au survolat cerul celor două orașe și au aruncat flori din aer.
„Flori pentru eroii în alb” – așa s-a numit acțiunea din ultimele două zile a aviatoarelor a celor de la Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu”. 
Gestul lor a fost unul de recunoștință pentru eroii în halate albe care s-au aflat în linia întâi în lupta contra virusului COVID-19 și pentru toată munca depusă de aceștia în ultimele luni.
Colegii noștri au lansat flori deasupra Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou și Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon. Este cu siguranță o perioadă dificilă pentru toți, important este să rămânem uniți și să ne susținem unii pe alții. Asta a reprezentat și acest gest al colegilor noștri din Bacău, care la începutul săptămânii au sărbătorit 100 de ani de existență”, anunță Ministerul Apărării Naționale pe pagina de Facebook.
Baza 95 Aeriană are în dotare avioane IAR 99 Șoim și elicoptere IAR 330 PUMA și are ca principală misiune apărarea spaţiului aerian naţional în zona de responsabilitate. De asemenea, oferă sprijin aerian celorlalte categorii de forţe ale Armatei României, contribuie la constituirea pachetelor de forţe dislocabile, asigură instrucţia avansată în zbor a piloţilor şi sprijină autorităţile publice centrale şi locale în situaţii de urgenţă. 
De-a lungul timpului, Baza 95 Aeriană a participat cu succes la numeroase exerciţii şi misiuni naţionale şi internaţionale şi este reprezentată cu succes de militari în teatrele de operaţii din Afganistan, Mali, Bosnia şi Herţegovina şi Republica Democrată Congo.

Categorii:
Articolul precedent
Articolul următor

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...