fbpx

Dragomiroiu și Rareș, cetățeni de onoare ai Bucureștiului

Data publicării:

Artistele Maria Dragomiroiu și Ștefania Rareș au primit, miercuri, de Ziua Universală a Iei, titlul de cetățean de onoare al Capitalei. Interpretul Grigore Leșe și artistul emerit Theodor Vasilescu, culegător de folclor, au primit diplome de excelență.
De Ziua Universală a Iei, primarul general, Gabriela Firea, a acordat Titlul de ,,Cetățean de Onoare al Municipiului București” unor artiști populari renumiți.
Astfel, Maria Dragomiroiu și Ștefania Rareș au devenit cetățeni de onoare ai Capitalei, iar Grigore Leșe și Theodor Vasilescu au primit diplome de excelență.
„Este o dublă sărbătoare: sunt Sânzienele și Ziua Universală a Iei, eveniment sărbătorit în peste 50 de țări și 300 de localități de pe 6 continente. Pentru că artiștii noștri sunt cei mai buni ambasadori ai României în întreaga lume, avem datoria morală să ne arătăm prețuirea față de aceștia și să le recunoaștem valoarea. Astfel, chiar și în aceste condiții de pandemie, cu restricții și distanțare socială, nu am dorit ca această zi să treacă neobservată”, a spus Firea.
Maria Dragomiroiu a spus că este copleșită de emoții și a mulțumit primarului general, Consiliului General și bucureștenilor pentru titlul primit.
„Bucureștiul a devenit casa mea: aici mi-am întemeiat o familie, aici am avut întâlniri cu oameni importanți care m-au făcut ceea ce sunt!”, a spus artista.
Și Ștefania Rareș a vorbit despre titlul primit, spunând că este o „onoare”.
„Astăzi, când e Ziua Portului Românesc, am norocul să primesc această mare distincție. Este o onoare pentru mine și vă mulțumesc!”, a spus cântăreața de muzică populară.
Grigore Leșe a declarat, „Sunt onorat. Se spune că «omul prin haine îl primești și prin minte îl cinstești». Astăzi m-ați și primit, m-ați și cinstit. Vă mulțumesc”.
La rândul său, coregraful Theodor Vasilescu a spus că folclorul are nevoie de un asemenea imbold.
„Mulțumesc acestei inițiative absolut senzaționale, pentru că toți cei care au adus folclorul pe scenă și în sufletul oamenilor merită să fie apreciați. Folclorul are nevoie de un asemenea imbold!”, a spus culegătorul de folclor.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Generozitatea prin muzică”, o ediţie cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii

În această toamnă, Festivalul Internaţional "George Enescu" - ediţia...

Expoziția de artă Obsessive Memories va avea loc în perioada 2-28 august

Elite Art Gallery invită publicul la expoziţia intitulată Obsessive...

Caravana Metropolis ajunge pentru prima dată la Alexandria

Caravana Metropolis - cinema în Aer Liber ajunge pentru...

99% din biletele la UNTOLD au fost vândute

Biletele la festivalul UNTOLD au fost vândute în proporție...