fbpx

Descoperire în urma unui studiu medical

Data publicării:

O proteină umană ar putea fi noul tratament pentru vindecarea alergiilor, a astmului şi a bolilor autoimune. Cercetătorii de la Universitatea Naţională din Australia (ANU) au descoperit o proteină care ar putea combate astmul şi anafilaxia.

Echipa de cercetători de la Universitatea Naţională din Australia, a dezvăluit că descoperirea ar putea oferi soluţia pentru împiedicarea organismului uman să dezvolte alergii, boli autoimune şi astm. Proteina, numită neuritină, determină un proces în sistemul imunitar care declanşează un mecanism natural de apărare împotriva reacţiilor alergice. Aceasta împiedică organismul să producă imunoglobulină E (IgE) în exces, un anticorp ce provoacă reacţii alergice prin eliberarea de histamine.

„Am descoperit că neuritina previne formarea excesivă de IgE, care este de obicei asociată cu unele forme comune de alergie şi intoleranţe alimentare. Am demonstrat că este unul dintre mecanismele propriii sistemului nostru imunitar de prevenire a autoimunităţii şi alergiei, iar acum avem dovada, putem să continuăm să valorificăm acest lucru pentru tratament. Acesta ar putea fi mai mult decât un nou medicament; ar putea fi o abordare complet nouă pentru tratarea alergiilor şi a bolilor autoimune. Dacă această abordare se dovedeşte un succes, nu ar fi nevoie să epuizăm celulele imune importante şi nici să amortizăm întregul sistem imunitar; în schimb, nu va trebui decât să utilizăm proteinele pe care propriul corp le foloseşte pentru a asigura toleranţă imună. Este o descoperire incredibilă. Am observat că în absenţa neuritinei există o susceptibilitate crescută la deces din cauza anafilaxiei, ceea ce subliniază rolul său în prevenirea alergiilor care pun viaţa în pericol. Atât alergiile cât şi bolile autoimune sunt în creştere şi sperăm că acest lucru ne va oferi o nouă modalitate de a lupta împotriva lor” au declarat Carola Vinuesa și Paula Gonzalez Figueroa, coautoare a studiului.

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Două centre de vaccinare anti-COVID-19 deschise non-stop în București

De astăzi, bucureștenii se pot duce zi și noapte...

Dr. Streinu-Cercel propune testarea la fiecare scară de bloc

Medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel, consideră că este necesară testarea...

Tratamentul care ar fi distrus COVID-19, blocat de FDA

Medicul pneumolog Flavia Groșan, afirmă că Agenția americană a...

Rusia lucrează la un program care va permite străinilor să se vaccineze cu Sputnik V, în Rusia

Pe contul oficial de Twitter Sputnik V, a apărut...