fbpx

Deputat PNL pentru diaspora: „Noii miniştrii nu vor avea o sarcină deloc uşoară!”

Data publicării:

Deputatul PNL pentru diaspora,Valentin Făgărăşian, consideră că viitorii miniştri propuşi pentru muncă și familie trebuie să se ocupe și de problemele românilor din diaspora, nu numai de cele ale românilor din țară.

La momentul actual, peste 4,5 milioane de români se află temporar în afara frontierelor ţării.

„Noii miniştrii nu vor avea o sarcină deloc uşoară! O nouă lege a salarizării aşteptată de peste 1,2 milioane de angajaţi, o nouă lege a pensiilor aşteptată de aproape 5 milioane de seniori, reforme structurale asumate prin PNRR şi aşteptate de români în domeniul ocupării, al şomajului în rândul tinerilor, asistenţa socială a copiilor vulnerabili şi a persoanelor vârstnice, debirocratizarea şi eficientizarea instituţiilor subordonate sunt numai câteva dintre provocările cu care se vor confrunta”, spune Valentin Făgărășian.

De asemenea, ,, Vor trebui să aibă soluţii şi răspunsuri rapide încă din primele zile de mandat, pentru că românii au aşteptări foarte mari şi răbdare tot mai puţină”, mai adaugă acesta.

Deputatul mai atrage atenția asupra numărului mare de români aflați peste hotare și la nevoia de o implicare mult mai consistentă a Ministerului Muncii în privinţa ,, soluţionării dosarelor de pensii ale românilor din diaspora, la o cooperare mult mai eficientă cu autorităţile din alte state UE pentru apărarea drepturilor fundamentale şi pentru eliminarea exploatării românilor prin muncă, la politici ţintite către familiile care doresc să se întoarcă în ţară şi la creşterea sprijinului pentru copiii vulnerabili, care au unul sau ambii părinţi plecaţi din ţară”.

Valentin Făgărășian este de părere că românii de peste hotare reprezintă piloni importanți în economia țării, iar problemele acestora ar trebui să reprezinte o prioritate reală a Guvernului României.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Discuţii consultative, la Palatul Victoria, în contextul noilor măsuri fiscal-bugetare

La Palatul Victoria, au avut loc astăzi consultări între...

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de...