fbpx

Declarații oferite de Volodimir Zelenski în cadrul discursului din Parlamentul României

Data publicării:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a oferit azi, în data de 4 aprilie 2022 un discurs în Parlamentul României unde a dezbătut mai multe subiecte legate de momentele teribile prin care trece țara lui.

Momentul președintelui a debutat cu un video care evidenția modul în care militarii ruși au ucis civilii din orașul Bucea, care după cum a spus acesta “Va rămâne istorie.”. Ceea ce s-a întâmplat în acest oraș, s-ar fi putut întâmpla și în celelalte, dacă ucrainenii nu se mobilizau pentru protejarea statului lor. Materialul video prezenta locuitorii Ucrainei și modul în care aceștia au fost torturați, legați și în cele din urmă uciși. Cu toate acestea, se presupune că mai există oameni uciși, dar care nu au fost descoperiți.

Rusia nu își mai ascunde faptele conform discursului lui Zelenski. Acesta a spus ca o agenție de presă numită RIA Novosti a publicat un articol numit “Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina?”. – “Rusia dorește de-ucrainizarea și dez-europenizarea Ucrainei, afirmă că statul nostru trebuie șters.”, a declarat președintele.

Cunoscând istoria României, conducătorul Ucrainei a făcut o comparație între Nicolae Ceaușescu și Vladimir Putin. “ În 1989 și-a încheiat viața Nicolae Ceaușescu. Nu era o persoană adecvată să conducă, regimul nu era ceea ce trebuie, regimul era inadecvat. El, soția și anturajul său nu puteau fi convinși de nimic. La fel e acum în Rusia. Sacrifică milioane de vieți pentru a implementa idei nebunești.”.

Discursul lui Zelenski a fost atât un mod de a-i avertiza pe românii de faptul că Rusia nu se va opri după cucerirea Ucrainei, un mod prin care îi roagă să îl susțină în continuare împotriva invaziei, dar și un mod prin care a mulțumit pentru tot sprijinul oferit – “Stimați români, împreună trebuie să oprim acești oameni inadecvați, care doresc genocid în Europa. Ucraina nu este ultima țintă a rușilor. Vor să ocupe Nikolaev, Odesa – care este la un pas de Republica Moldova. Trebuie să apărăm securitatea în întreaga regiune a Dunării. Apărând libertatea Ucrainei, apărăm întreaga Europă. Au fost impuse sancțiuni, dar războiul durează deja de 40 de zile. Rusia trebuie privată de toate resursele, opriți tranzitul mărfurilor din și înspre Rusia, nu există alternative. E nevoie de și mai multe sancțiuni. Trebuie să ne gândim cine va câștiga în acest război, libertatea sau tirana? Azi am vorbit cu reprezentanții UE despre crimele comise în Ucraina. Sunt convins că România ne va susține, că va participa la refacerea Ucrainei după război. Puterea noastră internă e mare, dar avem nevoie de susținere pentru a ne reface țara. Mulțumesc tuturor românilor, mulțumesc pentru că ați primit refugiați. Sper ca Rusia să renunțe la război și oamenii să se poată întoarce acasă.

Vreau să încep un dialog cu România pentru a permite protecția minorităților noastre naționale, a celei românești din Ucraina și a celei ucrainene din România, pentru că suntem parte a aceleiași familii europene.”.

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au vorbit în numele tuturor românilor. Aceștia i-au spus președintelui că faptele sale au arătat că este un lider adevărat și Rusia trebuie să suporte consecințele pentru crimele săvârșite, dar și că România nu va înceta să își sprijine țara vecină.

Volodimir Zelenski și-a încheiat discursul cu următoarele cuvinte: “Glorie României! Glorie Ucrainei!”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Ploaia nu mai are loc de plânsul ochilor căprui”,...

Alan Walker, Tiësto și Salvatore Ganacci vin în septembrie la SAGA Music Festival

După Amsterdam Music Festival, Armin Only și EDC, ALDA...

Horoscop 2 Martie 2021

BERBEC Ești foarte prins cu rezolvarea sarcinilor la locul de...