fbpx

Decizie luată de Parlamentul European în legătură cu dispozitivele mobile

Data publicării:

Comisia Europeană a venit cu o propunere care a fost aprobată de Parlamentul European și statele membre UE. Aceasta constă în echiparea tuturor dispozitivelor mobile noi (difuzoarele portabile, cititoarele de cărți electronice, tastaturile, mouse-urile, sistemele portabile de navigație, telefoanele mobile, tabletele, camerele digitale, consolele portabile de jocuri video, căștile audio și căștile cu microfon) cu același port USB.

 Comisia a oferit o declarație despre acordul stabilit: „garantează posibilitatea de a implementa fără întârziere soluțiile de încărcare comune, având în vedere mai ales faptul că sunt disponibile foarte multe soluții tehnologice și că industria de profil a dispus de suficient timp pentru a se adapta”.

Printre avantajele pe care le aduce această schimbare a dispozitivelor, se numără și faptul că fiind același port USB, mai exact USB-C, oamenii își vor putea încărca dispozitivele cu același încărcător, indiferent de marcă. Mai mult de atât, aceștia vor putea să își cumpere un dispozitiv nou, fără a fi nevoiți să își cumpere și un încărcător nou.

Producătorii noilor dispozitive vor specifica mai multe detalii despre produsul lor, ca de exemplu performanța de încărcare pentru a-i ajuta pe cumpărători să se decidă mai ușor ce doresc să achiziționeze.

„Învălmășeala de încărcătoare diferite din sertarele noastre va fi în curând de domeniul trecutului. Un încărcător comun reprezintă un avantaj real pentru noi, consumatorii, fiind benefic și pentru mediu. Salutăm așadar acordul privind încărcătorul comun la care s-a ajuns astăzi, în urma încheierii rapide a negocierilor dintre colegiuitori”, a precizat vicepreședinta executivă responsabilă cu „O Europă pregătită pentru era digitală”, Margrethe Vestager.

În plus, și Thierry Breton, comisarul pentru piața internă fost de aceeași părere cu doamna Vestager – „Un încărcător comun este o chestiune de bun-simț, având în vedere numeroasele dispozitive electronice pe care le utilizăm zilnic. Datorită angajamentului nostru politic ferm, am ajuns la un acord în mai puțin de 9 luni. Consumatorii europeni vor putea utiliza un singur încărcător pentru toate dispozitivele lor electronice portabile, ceea ce reprezintă un pas important în direcția sporirii confortului și a reducerii deșeurilor. Acordul încheiat în această dimineață va genera economii de aproximativ 250 de milioane EUR pe an pentru consumatori și va permite totodată apariția și maturizarea unor noi tehnologii, precum încărcarea fără fir, fără ca inovarea să devină o sursă de fragmentare a pieței și de disconfort pentru consumatori.”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii...

Din septembrie, interacțiunea cu persoanele juridice se va desfășura exclusiv online

Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale Sector 3 continuă...

Robochat Maria, primul consilier vocațional digital

Primul consilier vocațional digital a apărut și se numește...

500.000 euro au fost alocați pentru aplicația L!NK de către MOCAPP

MOCAPP a alocat 500.000 de euro pentru aplicația L!NK...