fbpx

Numere de înmatriculare verzi pentru mașinile electrice

Data publicării:

Primul număr pentru o mașină nepoluantă a fost eliberat pe 27 iunie 2022, conform Ministrului Afacerilor Interne. 17.000 de vehicule electrice din România vor primi aceste numere verzi, atâta timp cât îndeplinesc condițiile de acordare.

„Numerele de înmatriculare dedicate maşinilor nepoluante vor funcţiona ca un paşaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară şi vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilităţi celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe şi impozite, autorităţile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a susținut Ministrul Mediului Tanczos Barna.

Ordinul comun privind acordare numerelor de înmatriculare verzi a fost publicat la finalul lunii aprilie, în Monitorul Oficial.

Scopul acestor numere verzi este de a crește vizibilitatea mașinilor nepoluante, căci acestea sunt considerate vehiculele viitorului.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Taberele copiilor achitate cu vouchere de vacanță

Președintele Klaus Iohannis a promulgat un act normativ cu...

Persoane fizice și juridice amendate cu 1.500 lei pentru tulburarea liniștii publice

În urma mai multor sesizări făcute de cetățeni pentru...

În urma unor controale, 6 depozite de legume din România au fost sigilate

Potrivit reprezentanților ANAF, au fost desfășurate controale la importatorii...

România este nevoită să combată traficul de persoane

Pentru a putea primi achiziții de armament din SUA,...