fbpx

Numere de înmatriculare verzi pentru mașinile electrice

Data publicării:

Primul număr pentru o mașină nepoluantă a fost eliberat pe 27 iunie 2022, conform Ministrului Afacerilor Interne. 17.000 de vehicule electrice din România vor primi aceste numere verzi, atâta timp cât îndeplinesc condițiile de acordare.

„Numerele de înmatriculare dedicate maşinilor nepoluante vor funcţiona ca un paşaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară şi vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilităţi celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe şi impozite, autorităţile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a susținut Ministrul Mediului Tanczos Barna.

Ordinul comun privind acordare numerelor de înmatriculare verzi a fost publicat la finalul lunii aprilie, în Monitorul Oficial.

Scopul acestor numere verzi este de a crește vizibilitatea mașinilor nepoluante, căci acestea sunt considerate vehiculele viitorului.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...