fbpx

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

Data publicării:

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis că medicii și farmaciștii care au profitat de privilegiile lor și au emis rețete false, au fost achitați deoarece faptele s-au prescris.

În anul 2012, mai mulți medici și farmaciști au fost acuzați că au emis rețete false unor persoane decedate, astfel încât s-au ocupat cu spălare de bani, uz fals, înșelăciune, decontând aproximativ 1,6 milioane de lei ilegal. Medicii de familie și farmaciștii lucrau împreună și prin acest mod încasau ilegal bani de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Din cauza faptului că procesele s-au desfășurat pe o perioadă atât de lungă, decizia luată de Tribunalul din București de a condamna 9 persoane la închisoare, a fost contestată de Curtea de Apel București care a decis că faptele vinovaților s-au prescris și procesele se vor încheia.

Procurorii Parchetului Tribunalului din București au acuzat medicii și farmaciștii că au emis peste 4.000 de rețete false pe care figurau și numele unor persoane decedate. Circuitul pe care îl foloseau persoanele acuzate consta în faptul că medicii prescriau rețete false pentru persoane care nu erau consultate, ulterior farmaciștii falsificau semnătura beneficiarului, iar rețetele erau decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În urma sumelor decontate, farmaciștii primeau un bonus la salariu pentru creșterea vânzărilor, pe care îl împărțeau cu medicii.

Procurorii au mai precizat că de cele mai multe ori aceste activități ilegale se desfășurau între medici și farmaciști care aveau o strânsă legătură de prietenie între ei.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...

DUMITRU BUZATU, preşedinte al Consiliului judeţean Vaslui, în arest pentru 30 de zile

BUZATU DUMITRU, preşedinte al Consiliului judeţean Vaslui, arestat pentru...