fbpx

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

Data publicării:

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis că medicii și farmaciștii care au profitat de privilegiile lor și au emis rețete false, au fost achitați deoarece faptele s-au prescris.

În anul 2012, mai mulți medici și farmaciști au fost acuzați că au emis rețete false unor persoane decedate, astfel încât s-au ocupat cu spălare de bani, uz fals, înșelăciune, decontând aproximativ 1,6 milioane de lei ilegal. Medicii de familie și farmaciștii lucrau împreună și prin acest mod încasau ilegal bani de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Din cauza faptului că procesele s-au desfășurat pe o perioadă atât de lungă, decizia luată de Tribunalul din București de a condamna 9 persoane la închisoare, a fost contestată de Curtea de Apel București care a decis că faptele vinovaților s-au prescris și procesele se vor încheia.

Procurorii Parchetului Tribunalului din București au acuzat medicii și farmaciștii că au emis peste 4.000 de rețete false pe care figurau și numele unor persoane decedate. Circuitul pe care îl foloseau persoanele acuzate consta în faptul că medicii prescriau rețete false pentru persoane care nu erau consultate, ulterior farmaciștii falsificau semnătura beneficiarului, iar rețetele erau decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În urma sumelor decontate, farmaciștii primeau un bonus la salariu pentru creșterea vânzărilor, pe care îl împărțeau cu medicii.

Procurorii au mai precizat că de cele mai multe ori aceste activități ilegale se desfășurau între medici și farmaciști care aveau o strânsă legătură de prietenie între ei.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Variola maimuței, o afecțiune virală descoperită în Statele Unite ale Americii și în câteva țări din Europa

Variola maimuței reprezintă o afecțiune virală care a fost...

Ziua Internațională a Medicului de Familie

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan,...

Fetița de cinci ani supusă unui transplant la Fundeni a murit

Copila în vârstă de cinci ani a suferit un...

Medicul care a spus că pentru 200 de lei mită nici nu intră în sala de operații a fost condamnat

Curtea Militară de Apel București l-a condamnat la 2...