fbpx

Chec cu mere și scorțișoară

Data publicării:

Rețeta lui Mary Berry

Cine este Mery Berry? S-a născut pe 24 martie 1935, în Marea Britanie. Este bucătar (sau chef, dacă nu ne place cuvântul bucătar) de renume internațional, autoare a peste 75 de cărți de succes din domeniul gastronomiei și gazdă a unor celebre show-uri culinare – o puteți urmări și la noi, la Paprika tv unde moderează emisiunea culinară „Rețetele preferate ale lui Mary Berry”. Preparatele sale vă vor cuceri cu siguranță.
Un desert simplu, cu ingrediente deloc costisitoare și pe care le găsești precis în cămara ta, dar parfumat și deee-liii-ciooos.

Ingrediente:
200 g făină
½ plic praf de copt
75 g unt
100 g + 2 linguri zahăr
o linguriță scorțișoară
4 mere
3 ouă
gem de caise

Preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă untul rece tăiat cuburi și se frământă cu mâna până când aluatul are consistența unor firimituri.
Se pun cele 100 g zahăr și scorțișoara.
Se curăță de coajă merele, iar trei dintre ele se taie cuburi nu prea mici și se amestecă cu ouăle bătute.
Se amestecă totul și se toarnă în 2 tăvi de chec în care se pune înainte hârtie de copt.
Deasupra se ornează cu felii din mărul păstrat.
Se presară cu zahărul rămas, câte o lingură de zahăr pentru fiecare chec, și se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă s-au copt.
Se scot, se lasă să se răcorească puțin, apoi se ung cu gem de caise. Dacă gemul este mai vâscos, se poate dilua cu puțină apă, la foc mic, un minut.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related