fbpx

CFR propune scumpirea biletelor cu 20%

Data publicării:

CFR împreună cu Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu doresc să pună în aplicare un nou proiect ce sugerează scumpirea biletelor cu 20%, începând cu data de 1 iulie. Această decizie necesită aprobarea Guvernului.

„Apropo de creșterea prețului la bilete, știți că nu a mai crescut din 2013. În bugetul CFR Călători, de la 1 iulie, este prevăzută o creștere cu 20%. Ăsta este modul în care cei de la CFR Călători și-au previzionat bugetul pentru anul 2022. Repet: nu a existat niciun fel de creștere din 2013 la prețul biletelor. Să vedem dacă Guvernul, în înțelepciunea sa, va aproba acest buget”, a precizat Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

„La începutul anului, am avut o discuție și cu companiile și cu sindicatele legat și de creșterile de salarii și de toate lucrurile, de acea grevă pe care au făcut-o angajații din CFR, la care ne-am angajat, indiferent de ce a apărut după aceea, ne-am angajat la următoarele lucruri toți – deci și Ministerul Transporturilor și companiile din CFR și sindicatele – că vom face măriri de salarii în limita bugetelor fiecărei companii. Nu ceea ce a apărut după aceea: ‘Grindeanu a fost de acord cu mărire de 10%’ și așa mai departe. Nu există acest lucru. Eu, dacă aș putea, aș face mărire de 20%. Problema e să stea în picioare bugetele companiilor din CFR. Au început să fie aprobate bugetele companiilor aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor și ieri au fost aprobate patru în ședință de Guvern. Mâine va fi o nouă ședință de Guvern și vom mai avea două bugete aprobate. Bugetele, dacă vorbim de cele din CFR, sunt la Ministerul Finanțelor, iar cel puțin cel al CFR SA a fost avizat, deci trebuie să intre în perioada următoare în ședință de Guvern și să fie aprobate. Au plecat din minister, așa cum a plecat și bugetul de la Metrou, care a primit avizele și de la Ministerul Muncii și de la Ministerul Finanțelor. Deci, vor intra în perioada imediat următoare în aprobare la Guvern”, a informat șeful de la Transporturi.

Sorin Grindeanu – Ministrul Transporturilor și al Infrastructurii a participat la conferința “Constructor în România” împreună cu Cristian Pistol – director general CNAIR, Ion Simu-Alexandru – director general CFR SA, Mariana Miclăuş – director general Metrorex, George Dorobanțu – director general CNAB și alți reprezentanți ai mediului de business, dar și cu autorități. Scopul acestei conferințe este de a identifica soluțiile potrivite pentru probleme.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Grupul de IT Cegeka România este din nou în creștere

Grupul european de IT Cegeka continuă să crească de...

Agricover a anunțat lansarea Agrinnovator

Cu ocazia Conferinței Naționale a programului „Tineri Lideri pentru...

Peste 80 de vehicule ale STB au fost retrase temporar din circulație

Peste 80 de vehicule ale STB au fost retrase...

Programul Rabla pentru electrocasnice – ediția 2022

Programul Rabla pentru electrocasnice va începe mai târziu anul...