fbpx

Inconștiență la fileu

Data publicării:

Patru dintre cei opt jucători de tenis care au participat la turneul Adria Tour organizat de Novak Djokovic în Serbia și Croația sunt infectați cu coronavirus. Au mai fost infectate soțiile a doi dintre ei (una fiind însărcinată), plus antrenori și membri ai staff-ului organizatoric. Numărul spectatorilor infectați e necunoscut încă. Acesta e primul bilanț al unui eveniment criticat aproape la unison de lumea tenisului, dar organizat fără nici o opreliște din partea guvernelor sârb și croat.
Novak Djokovic (plus soția), Viktor Troicki (plus soția însărcinată), Grigor Dimitrov şi Borna Coric sunt cei patru jucători testați pozitiv după turneul care s-a jucat cu zeci de mii de spectatori în tribune la Belgrad (Serbia) și Zadar (Croația). În plus, în localitatea Zadar a apărut un nou focar, potrivit presei locale.
Organizator al turneului este Novak Djokovic, numărul 1 mondial. El este un antivaccinist convins și, la debutul pandemiei, a spus că dacă vaccinul anti-covid va deveni obligatoriu în circuitul profesionist de tenis, s-ar putea retrage din sport. Soția sa a distribuit pe Facebook un articol care leagă apariția virusului de antenele 5G – una dintre teoriile conspiraționiste lansate de Rusia în toată lumea.
În acest moment, 81 de persoane care au participat la Adria Tour sunt în izolare sau carantină. Presa internațională și zeci de sportivi au criticat dur decizia lui Djokovic de a organiza turneul în plină pandemie, acuzându-l că este «inconștient».
A fost un spectacol de groază. Uriașă iresponsabilitate, uriașă imaturitate”, a declarat tenismenul brazilian Bruno Soares.

Categorii:
Articolul precedent
Articolul următor

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marcel Ciolacu, alături de sportivii români

Marcel Ciolacu a fost alături de sportivii români pe...

Peste 800 de sportivi s-au înscris la Maratonul Nisipului

Maratonul Nisipului se va desfășura sâmbătă, 21 mai, pe...

Un înotător egiptean cu piciorul amputat intră în cartea recordurilor

Omar Hagezy este un înotător egiptean în vârstă de...

Intrare liberă la meciul dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona

Meciul de fotbal dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona...