fbpx

Zelenski va vorbi în Parlamentul României azi la ora 19:00

Data publicării:

Președintele Senatului Florin Cîțu a declarat că azi la ora 19:00, președintele Ucrainei va prezenta un discurs în Parlamentul României, lucru care ar trebui considerat o onoare – Cred că ar trebui să fim toți onorați de acest lucru.”.

Pe lângă Zelenski, vor lua cuvântul și politicieni români. „Voi vorbi eu, apoi Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Domnul prim-ministru este invitat. Încă nu avem o confirmare dacă vine. Dacă vine, are o scurtă intervenție, apoi domnul Zelenski. S-ar putea, în funcție de timp, să fie schimbată ordinea”.

Florin Cîțu a precizat că în cursul zilei de azi va fi informat și Biroul Permanent Național. “Azi e BPN. Este o solicitare din partea mea.”. Totuși, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților a spus că în ciuda faptului că Biroul Permanent nu a fost informat încă, el va lua cuvântul în cadrul ceremoniei.

„Cred că pe cale diplomatică, nu calea de Facebook și încercarea pe Facebook de a ne face imagine… Calea diplomatică este cea normală. Eu până la ora 12:30, când avem un birou permanent reunit aștept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe. Așa se lucrează într-un stat democratic, mai ales într-o situație atât de importantă”, a declarat Ciolacu.

Încă de săptămâna anterioară a fost luată în calcul posibilitatea ca Volodimir Zelenski să vorbească în Parlamentul României. Discursul acestuia va dura aproximativ 15 minut.

Începând cu 24 februarie 2022, ziua în care Rusia a invadat Ucraina, președintele ucrainean a desfășurat conferințe video în Parlamentul mai multor state, precum  Marea Britanie, Canada, SUA, Germania, Italia, Israel, Polonia, dar și Parlamentul European.  Lucru care este considerat “un tur de forță”.

În urma unei convorbirii telefonice dintre președintele României și cel al Ucrainei, în care Klaus Iohannis a spus că va oferi în continuare ajutor refugiaților, Zelenski a avut o remarcă la adresa României – „România știe ce este demnitatea și va fi cu noi în momentul crucial”.

Cu toate acestea, atunci când Florin Cîțu a fost întrebat dacă președintele României va participa la discursul lui Volodimir Zelenski, acesta nu a oferit un răspuns concret – ”Am discutat cu președintele Klaus Iohannis”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...