fbpx

Ucraineanul îngropat de viu are șansa la o nouă viață

Data publicării:

Mikola Kulicienko este ucraineanul care deși a trecut prin numeroase chinuri, a decis să își facă publică povestea. El a fost torturat de soldații ruși și ulterior îngropat de viu.

În urma unui bombardament asupra unei coloane, soldații ruși au început să caute persoanele vinovate, mergând din casă în casă. Când au ajuns la casa familiei lui Mikola și au găsit medaliile militare  ale bunicului său și geanta militară a fratelui care a fost parașutist, soldații au presupus că au legătură cu bombardamentul. Motiv pentru care bărbatul împreună cu doi frați de-ai săi care se aflau atunci acasă au fost ridicați de la domiciliu pentru interogare.

După 3 zile în care au fost interogați, soldații și-au pierdut răbdarea și au devenit violenți – „Mi-au bătut tot corpul cu o tijă de metal și mi-au băgat țeava unei arme în gură”, a precizat Mikola. Bărbații au fost bătuți până și-au pierdut cunoștința. Ulterior au fost legați și transportați pe un câmp unde rușii au săpat o groapă ce reprezenta mormântul celor 3 ucraineni.

Bărbatul a asistat la moartea celor 2 frați, așteptându-și rândul – „Mă gândeam că eu sunt următorul”, dar glonțul destinat lui a intrat prin obrazul său și a ieșit pe lângă ureche, nefiind fatal. Cu toate acestea, Mikola a decis să se prefacă mort. El a fost îngropat alături de frații săi, dar, deși grav rănit, a reușit să iasă la suprafață după ce a împins cadavrul fratelui său – „Mi-a fost greu să respir, din moment ce Dima stătea întins deasupra mea, dar folosind brațele și genunchii, l-am putut împinge pe fratele meu mai mare pe marginea gropii și apoi am coborât afară. „.

După câteva zile în care a mers singur, prin pădure, Mikola a fost găsit și îngrijit de o femeie. El a fost șocat de faptul că a supraviețuit – Am avut noroc… și acum trebuie să continui să trăiesc”, a spus el. „Această poveste trebuie să fie auzită de toată lumea, nu doar în Ucraina, ci în întreaga lume, pentru că astfel de lucruri se întâmplă și acesta este doar unul la un miliard.”.

La o lună după uciderea fraților săi, bărbatul a reușit să recupereze cadavrele lor și să le îngroape într-un mormânt specific.

Categorii:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...